.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ GOOGLE ΓΙΑ ΤΟ ANDROID !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ 5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Η Google ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γα παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, μετά από οκταετή έρευνα των ευρωπαϊκών αρχών για τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Android για κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το ύψος του προστίμου αναμένεται να φθάσει τα 4,3 δισ. ευρώ (5 δισ. δολάρια) !!!



Ο CEO της Google Sundar Pichai είχε τηλεδιάσκεψη με την επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager αργά το βράδυ της Τρίτης, σε μια τυπική διαδικασία ενημέρωσης των εταιρειών πριν την επιβολή ποινών από πλευράς της Ένωσης, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Bloomberg.

Η κ. Vestager θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα στις 2 μετά το μεσημέρι, όπου και αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το πρόστιμο, μολονότι επισήμως η Κομισιόν δεν ανέφερε το όνομα της εταιρείας. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι η συνέντευξη θα αφορά "υπόθεση εφαρμογής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας".

Το κολέγιο των επιτρόπων της ΕΕ συζητεί το ζήτημα του αντιμονοπωλιακού προστίμου την Τετάρτη το πρωί. Το ύψος του αναμένεται να υπερβεί το περσινό πρόστιμο - ρεκόρ των 2,4 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί και πάλι στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στο shopping search. Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc., όπως και η Κομισιόν έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν την υπόθεση.

Το ζήτημα αφορά τους όρους τους οποίους επιβάλλει η Google μέσω συμβολαίων με τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android να ενσωματώνουν τις υπηρεσίες αναζήτησης και τον browser της Google, προκειμένου να λάβουν άδεια χρήσης του Play app Store, καθώς και άλλες ανάλογες πρακτικές της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ύψος του δεν μπορεί να υπερβεί το 10% των ετήσιων εσόδων μιας εταιρείας.

H Google κέρδισε το 2017 περί τα 25 δισ. δολάρια από υπηρεσίες διαδικτυακής διαφήμισης στην Ευρώπη.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates