.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

ΜΕΓΑΛΕΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Η έλευση στην Αθήνα της επιτελικής ομάδας της JP Morgan Chase για την υπογραφή της συμφωνίας με την Viva Wallet, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί στους γνωρίζοντες και όσους παρακολουθούν την σταδιακή “κάθοδο” πανίσχυρων επενδυτικών οίκων στην ελληνική αγορά.

JPMC όπως και Deutsche Bank διατηρούν-ήδη- γραφεία (αντιπροσωπείας) στην Αθήνα, η Goldman Sachs φέρεται να έχει βρει ανάλογο χώρο, ενώ σε αναζήτηση στέγης είναι και το branch της Nomura.

Προφανές, πως η αφρόκρεμα των πανίσχυρων οίκων προεξοφλεί ότι οι business που θα υλοποιηθούν κυρίως με “μοχλό” τα κονδύλια/δάνεια του NGEU, η προοπτική απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, συνδυαστικά με την μεταφορά έδρας από το City (λόγω Brexit) δίνουν προτεραιότητα στο private banking.

Ετσι επιτελείς όπως ο Στέλιος Παπαδόπουλος (JPMC), o Δήμος Αρχοντίδης (Deutsche Bank), ο Χάρης Ηλιάδης (Goldman Sachs) κ.α. το πιθανότερο είναι, πως θα περνούν περισσότερο χρόνο στην πρωτεύουσα.

O επικεφαλής της JP Morgan βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή την εξαγορά από την αμερικανική τράπεζα του 49% της Ελληνικής fintech εταιρείας Viva Wallet.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο, η JP έχει προχωρήσει σε 24 εξαγορές ή στρατηγικές επενδύσεις σε μία σειρά από τομείς, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στο κομμάτι του fintech.

Ενδεικτικά, τον περασμένο Ιούνιο απέκτησε την βρετανική Nutmeg για περίπου 819 εκατ. ευρώ, ενώ ξόδεψε περισσότερο από ένα δισ. δολάρια για να εξαγοράσει το 40% της βραζιλιάνικης ψηφιακής τράπεζας C6.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates