.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

DEAL VIVA-JP MORGAN: Η ΠΩΛΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΕΡΔΟΣ 3.863% ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ !!!

 


Αυτές είναι μπίζνες γατάκια...

Είναι γεγονός πως η πώληση του 49% της Viva Wallet στην JP Morgan από τους μετόχους, Μαριάννα Λάτση, Πάρι Κασιδόκωστα, Δημήτρη Δασκαλόπουλο και το fund Hedosophia ήταν ένα από τα μεγάλα deal της χρονιάς που διανύουμε.

Η JP Morgan εξαγόρασε το πακέτο της Viva Wallet πληρώνοντας αδρά, με τον αμερικανικό όμιλο να αποτιμά το 100% της Viva με 1,5 δισ.

Η εξαγορά έφερε έξτρα κέρδη και μεγάλες αποδόσεις για τους μετόχους του μειοψηφικού πακέτου της εταιρείας ηλεκτορνικών πληρωμών. Μεγάλοι κερδισμένοι ήταν Μαριάννα Λάτση και ο γιός της Πάρις Κασιδόκωστας του family office Latsco, πωλώντας το μερίδιό τους με κέρδος 3.863%. Η ετήσια απόδοση κάνοντας τις… πράξεις ανέρχεται στο 552%, μιας και η Latsco είχε καταβάλει 6 εκατομμύρια για το 13,5% της Viva ενώ με την πώλησή του αποκόμισε περί τα 221 εκατ. ευρώ.

Στο άλλο “μέτωπο” ο έτερος μέτοχος-επενδυτής Δημήτρη Δασκαλόπουλος είχε αποκτήσει ποσοστό 10% της Viva Wallet προ τριετίας έναντι 15 εκατ. ευρώ, ενώ πούλησε έναντι ποσού 165 εκατ. ευρώ.

Νικητής βγήκε και ο τρίτος μέτοχος, το fund Hedosophia, καθώς εξασφάλισε σε απόδοση 412%. Έχοντας αγοράσει το 25% της εταιρείας έναντι 80 εκατ. ευρώ, πούλησε το ποσοστό αυτό στην JP Morgan έναντι ποσού 410 εκατ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates