.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΦΕΣ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕ....ΔΙΠΛΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!!

 



ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ: Η συγκεκριμένη αλυσίδα απλά το... τερμάτισε. Είπαμε ότι έχουμε ελεύθερη αγορά και ο καθένας πουλάει το προϊόν όσο και όπως θέλει. Όμως δεν μπορείς να χρεώνεις τη συσκευασία, δηλαδή το ποτηράκι και το καπάκι, εις διπλούν, επικαλούμενος το περιβαλλοντικό τέλος που επιβλήθηκε από 1η Ιανουαρίου.

Και εξηγούμαστε. Η τιμή για έναν καφέ espresso freddo από τις αρχές του έτους σε κατάστημα franchise γνωστής αλυσίδας, όχι αποκλειστικά καφέ, «πέταξε» στα 2,30 ευρώ. Από αυτά, τα 2,1 ευρώ είναι η αξία του καφέ, 0,05 ευρώ αυτό που πληρώνουμε από 1 Ιανουαρίου για το περιβαλλοντικό τέλος στο καπάκι και 0,05 ευρώ το περιβαλλοντικό τέλος στο ποτήρι. Όμως πάνω σε αυτό το χαράτσι, η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει βάλει και ένα ακόμη. Έχει προσθέσει επιπλέον 0,10 ευρώ για το κόστος σε καπάκι και ποτήρι. Δύο χαράτσια για το ίδιο πράγμα δηλαδή.

Το περίεργο είναι ότι σε άλλο κατάστημα franchise της ίδιας αλυσίδας, το επιπλέον χαράτσι του 0,10 ευρώ, για ποτήρι και καπάκι, έχει απλά συμπεριληφθεί στην αξία του καφέ.

Και επειδή όλα έχουν ένα όριο, ας αναρωτηθούμε πόσα ταλιράκια περιβαλλοντικού τέλους ανά την Ελλάδα πηγαίνουν κατευθείαν στην τσέπη του ιδιοκτήτη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates