.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΙΣΧΥΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ 6...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!!

 



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου να μην εναρμονίσει τους κανονισμούς της με όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες σε ό,τι αφορά τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού ίασης από την Covid-19.

Πριν από δέκα ημέρες το Ινστιτούτο "Ρόμπερτ Κοχ" ανακοίνωσε - αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Καρλ Λάουερμπαχ - ότι το πιστοποιητικό όσων έχουν νοσήσει και θεραπευθεί δεν θα ισχύει πλέον για έξι μήνες, αλλά μόνο για τρεις. Η απόφαση προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια των κρατιδιακών κυβερνήσεων προς την ομοσπονδία, με αποτέλεσμα ο κ. Λάουτερμπαχ να αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη και να δεσμευτεί ότι στο εξής τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται κατόπιν ενημέρωσης και διαβούλευσης. Η Bundestag ωστόσο, η οποία εφαρμόζει αυστηρό κανόνα 2G+ (πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους/ιαθέντες με τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ) για τη συμμετοχή στην Ολομέλεια, διατηρεί τα πιστοποιητικά ίασης των βουλευτών σε ισχύ για έξι μήνες. Η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάτγια Μαστ δήλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Γερουσίας που θα συνεδριάσει και σημείωσε ότι κατά την άποψή της η "ειδική μεταχείριση" θα πάψει να ισχύει ήδη από την Παρασκευή. Άμεση αλλαγή του σχετικού κανονισμού ζήτησε και η ειδική για θέματα υγείας από το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) Κριστιάνε Άσενμπεργκ-Ντούγκνους, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ισχύουν ειδικοί κανονισμοί στο Κοινοβούλιο.

Ο συνταγματολόγος Κρίστιαν Χιλγκρούμπερ από το Πανεπιστήμιο της Βόννης έκανε λόγο για αδικαιολόγητη άνιση μεταχείριση πολιτών και πολιτικών, τονίζοντας: "Είτε η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού ίασης είναι επιβεβλημένη επιστημονικά είτε όχι - ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για βουλευτές ή όχι".

Λίγο νωρίτερα το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο διαβίβασε στην Bundestag ότι απέρριψε ως "απαράδεκτη" την προσφυγή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) κατά του κανόνα 2G+ στην αίθουσα της Ολομέλειας. Η AfD είχε ζητήσει προσωρινή αναστολή του κανόνα προκειμένου να επιτραπεί στους μη εμβολιασμένους ή ιαθέντες βουλευτές της να συμμετάσχουν στην Τελετή Μνήμης για το Ολοκαύτωμα

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates