.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ALPHA BANK: ΠΡΟΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 36.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Alpha Bank: Τιτλοποίηση κόκκινων στεγαστικών ύψους 1,9 δις με εξασφαλίσεις ακινήτων αξίας 2,1 δις !!!

Τη διαγωνιστική διαδικασία για την πρώτη τιτλοποίηση «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων ξεκίνησε η Alpha Bank, συνεχίζοντας το φετινό πρόγραμμα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures - NPEs), μέσω μη οργανικών δράσεων.

Πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε η περίοδος υπογραφής συμβάσεων εμπιστευτικότητας και άνοιξε το Virtual Data Room για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 1,9 δισ. ευρώ (project Orion).

Το προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περίπου 36 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια 19 χιλιάδων δανειοληπτών, με αξία εξασφαλίσεων 2,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε στους επενδυτές η τράπεζα. Το 40% των ενυπόθηκων ακινήτων βρίσκεται στην Αθήνα.

Το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών στις 9 Σεπτεμβρίου, με την τράπεζα να στοχεύει στην υπογραφή σύμβασης αγοραπωλησίας πριν το τέλος του έτους. Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Αlpha Bank για το συγκεκριμένο project λειτουργούν η Axia Ventures και η Alantra.

Οι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν προσφορές για την αγορά του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine note) και χαμηλής (junior note) διαβάθμισης της τιτλοποίησης, ενώ το υπόλοιπο 5% των δύο σειρών θα το διακρατήσει η Αlpha Βank, μαζί με το σύνολο των ομολογιών πρώτης διαβάθμισης (senior note).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο senior note τίτλος θα έχει ονομαστική αξία πέριξ των 980 εκατ. ευρώ, ενώ ο τίτλος ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine note) θα αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ. Τέλος, ο τίτλος χαμηλής διαβάθμισης (junior note) αντιστοιχεί στις συσσωρευμένες προβλέψεις (638 εκατ. ευρώ) των προς τιτλοποίηση δανείων.

Σε αντίθεση με προηγούμενες ή εν εξελίξει τιτλοποιήσεις, οι ομολογίες ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine note) θα φέρουν κουπόνι 3%. Αυτό σημαίνει ότι ο αγοραστής θα έχει -μικρές έστω- εισπράξεις εξαρχής, οι οποίες θα κλιμακωθούν μετά την πλήρη εξόφληση των ομολογιών πρώτης διαβάθμισης (senior note).


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates