.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟ 9% ΤΟΥ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΑ 600.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο 9% του ανεξόφλητου κεφαλαίου(όχι των συνολικών απαιτήσεων) ξεπούλησε νέο πακέτο κόκκινων δανείων ύψους 1,2 δις ευρώ η ΕΤΕ...Γιατί δεν τα πούλησε με αυτούς τους όρους στους ίδιους τους δανειολήπτες ;;;

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει(σ.σ. χθες) ότι υπέγραψε σύμβαση πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών δανείων και δανείων και πιστώσεων προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 1.2 δισ. ευρώ σε ανεξόφλητο κεφάλαιο (project Mirror) με την CarVal Investors. Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, όπως υποβλήθηκε στον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ανατεθεί από τον Επενδυτή στην εταιρεία διαχείρισης QQuant Master Servicer, η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος βάσει του Νόμου 4354/2015.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε πάνω από 9% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου και έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1 για το α' τρίμηνο του 2019).

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή πέτυχε το υψηλότερο μέχρι σήμερα τίμημα για πωλήσεις δανείων χωρίς εξασφαλίσεις.

Η Alantra ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ενώ το δικηγορικό γραφείο Karatzas & Partners ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος για την ΕΤΕ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates