.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 3 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_52.html



Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εξετάζει η κυβέρνηση, ανοίγοντας μεταξύ άλλων την ξεχασμένη συζήτηση για την πληρωμή προς τις τράπεζες των καταπτώσεων από δάνεια που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι οφειλές του Δημοσίου προς τις τράπεζες από δάνεια που έχουν δοθεί με κρατική εγγύηση και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα προσεγγίζουν σήμερα τα 3 δισ. ευρώ, τα οποία, εάν αφαιρεθεί η αξία των εξασφαλίσεων που έχουν, ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση εξετάζει να αξιοποιήσει τμήμα από το μαξιλάρι ρευστότητας που διαθέτει προκειμένου να αποπληρώσει ένα σημαντικό μέρος αυτών των καταπτώσεων. Πρόθεση που, εάν υλοποιηθεί, θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, παρέχοντας μάλιστα ζεστό χρήμα στις τράπεζες, το οποίο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για νέα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχουν δώσει κατά καιρούς όλες οι κυβερνήσεις είτε σε επιχειρήσεις είτε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως γεωργοί, κτηνοτρόφοι, σεισμόπληκτοι κλπ.

Ο αριθμός των ανεξόφλητων δανείων που φέρουν καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου φθάνει τις 575.900 και παρά το γεγονός ότι η αποπληρωμή τους αποτελεί συμβατική υποχρέωση του κράτους, μέχρι σήμερα μόλις το 8% έχει αποπληρωθεί, διαιωνίζοντας το πρόβλημα επί σειρά ετών.

Το πρόβλημα επισημαίνεται στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης των Θεσμών, στην οποία γίνεται ειδική αναφορά στην ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος, που αποτελεί βαρίδι για τις τράπεζες.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates