.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟ 15% ΠΟΥΛΗΣΕ 12.800 ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΠΙ 8.300 ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στην κοινοπραξία Elliot – Centerbridge το χαρτοφυλάκιο Symbol

Έναντι τιμήματος 250 εκατ. ευρώ μεταβιβάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, στην κοινοπραξία κοινοπραξία Elliot – Centerbridge το χαρτοφυλάκιο Symbol της Εθνικής τράπεζας, που περιλαμβάνει δάνεια με εξασφαλίσεις.

Πρόκειται για το πρώτο πακέτο δανείων με εξασφαλίσεις ακίνητα που μεταβιβάζει η Εθνική Τράπεζα.

Tο Elliott Management Group έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 35 δισ. ευρώ και το Centerbridge άνω των 14 δισ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο, η ονομαστική αξία του οποίου ανέρχεται σε 950 εκατ. ευρώ, αλλά μαζί με τους τόκους ξεπερνά το 1,6 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει κόκκινα δάνεια πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών είχαν προσέλθει τέσσερα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια, το Centerbridge, το Ellington, το Elliott και το Fortress.

Το Symbol περιλαμβάνει 13.000 δάνεια, που οφείλονται από 4.180 πολύ μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για δάνεια που έχουν στην πλειονότητά τους καταγγελθεί από την τράπεζα και τα οποία έχουν εξασφαλίσεις επί 8.000 ακινήτων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση του Symbol

Συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας για την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (Project Symbol) με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε κοινοπραξία των Centerbridge Partners, LLP και Elliott Advisors (UK) Limited.

Η Εθνική Τράπεζα (“ΕΤΕ”) ανακοινώνει ότι υπέγραψε σύμβαση πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο περίπου 12.800 μη εξυπηρετούμενων δανείων και πιστώσεων με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις (περίπου 8.300 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα) προς μικρομεσαίες, μεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ύψους 0,9 δισ. ευρώ σε ανεξόφλητο κεφάλαιο, με την κοινοπραξία των Centerbridge Partners, LLP και Elliott Advisors (UK) Limited («Κοινοπραξία»). Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων όπως υποβλήθηκε στον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Κοινοπραξία πρόκειται να αναθέσει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου στην Cepal Hellas Financial Services S.A., η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος βάσει του Νόμου 4354/2015.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε, περίπου, 28% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου και έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1 για το α’ τρίμηνο του 2019).

Η Morgan Stanley & Co. International plc ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ενώ τα δικηγορικά γραφεία των Karatzas & Partners και Milbank LLP ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι για την ΕΤΕ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates