.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ+ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ;;;

ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Με βοήθεια τράπεζας...η γερμανική RWE
ψάχνει για να αγοράσει άδειες αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών 1 GW !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Σε αναζήτηση αδειών Αιολικών Πάρκων και Φωτοβολταϊκών βρίσκεται η Γερμανική RWE προκειμένου να προχωρήσει η κοινοπραξία ΔΕΗ – RWE, ύψους έως 1 δισ. ευρώ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανική εταιρεία έχει παραλάβει από τράπεζα, μια Λίστα απο κατόχους αδειών παραγωγής Αιολικών Πάρκων και Φωτοβολταϊκών Πάρκων στην Ελλάδα.

Όπως θα δούμε, όμως, η επένδυση κινείται με αργούς ρυθμούς παρόλο που από ελληνικής πλευράς, σε τραπεζικό επίπεδο, έχουν παρασχεθεί τα αναγκαία εφόδια, κι όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως η προαναφερόμενη λίστα με τους κατόχους αδειών.

Παρά ταύτα, επειδή η επένδυση στην Ελλάδα θεωρείται από την Γερμανική εταιρεία ως στρατηγική εκτιμάται πως, παρά τις καθυστερήσεις θα προχωρήσει. Πριν απο δυο μήνες περίπου, η Γερμανική εταιρεία η οποία εξετάζει την κοινή επένδυση στην Βόρειο Ελλάδα με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε ξεκινήσει τις επαφές με ελληνική ιδιωτική τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γερμανοί, όπως και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα πρέπει να εισφέρουν κεφάλαια και άδειες γι αυτό και η τράπεζα απέστειλε λίστα με τους πιο ενεργούς παραγωγούς ΑΠΕ προκειμένου η Γερμανική πλευρά να εξαγοράσει ισχύ έως 1GW.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο τραπεζικές πηγές, απο γερμανικής πλευράς έχoυν εκδηλωθεί οι προθέσεις για την πραγματοποίηση της επένδυσης, ωστόσο απο τις προθέσεις έως την πραγματοποίηση της επένδυσης υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Με άλλα λόγια, η κοινή επένδυση προσώρας προχωρεί με αργούς ρυθμούς.

Για την κοινή επένδυση, η συμμετοχή της RWE αφορά την ένταξη της, σε κοινοπραξία με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε κάποια απο τα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Δυτική Μακεδονία, συνολικής ισχύος 2 GW.

Eπιπλέον, όπως προαναφέρθηκε η συνεργασία θα αφορά και ορισμένες νέες δουλειές που θα φέρουν στην ελληνική εταιρεία οι Γερμανοί.

Την περασμένη Άνοιξη επίσης, RWE και ΔΕΗ υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου η πρώτη να παράσχει τεχνογνωσία στην απολιγνιτοποίηση, για την μετατροπή λ.χ υφιστάμενης λιγνιτικής μονάδας σε εργοστάσιο βιομάζας, και αφετέρου να προχωρήσουν απο κοινού επενδύσεις ΑΠΕ με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Παράλληλα, σ ότι αφορά την απολιγνιτοποίηση έχουν δεσμευθεί πόροι ύψους 5 δισ. ευρώ ποσό το οποίο θα αυξηθεί περαιτέρω με κεφάλαια απο ιδιώτες και τραπεζικά κεφάλαια. 

Επιπρόσθετα, έχει ανακοινωθεί ότι, θα χρησιμοποιηθούν κεφάλαια απο το Ταμείο Ανάκαμψης για την δίκαιη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών σ άλλο παραγωγικό μοντέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates