.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για να ξεπλυθούν οι τράπεζες – που έριξαν την κοινωνία στην κρίση..

Για να σωθούν οι τράπεζες, οι οποίες ανοίχτηκαν στο ξένο κεφάλαιο, την περίοδο 1990-2010, το οποίο αναζητούσε στην Κύπρο τρόπους αποφυγής φορολογίας στις χώρες τους ή και μορφές ξεπλύματος, ή μη-ορατής [ας το πούμε έτσι] διακίνησης, τζαι τελικά κατάντησαν να ελέγχονται από τους ξένους μεγαλοκαταθέτες, η τοπική πολιτική εξουσία μετά το 2013 [με τη συγκάλυψη των ΜΜΕ που φαίνονταν/αι να φυτοζωούν με «διαφημιστικά πακέτα» τζαι άλλες ευκολίες των τραπεζών] οδήγησε σε ένα καθεστώς ξεπλύματος των τραπεζών τζαι μόνιμης «έκτακτης ανάγκης» για την μόνιμη προνομιακή στήριξή τους..

Τζαι έτσι τώρα οι τράπεζες τζαι τα συνοδευτικά συμφέροντα, φαίνονται να λειτουργούν ενάντια στην πλειοψηφία των κυπρίων πολιτών, που είναι πια αναγκασμένοι να λειτουργούν με τράπεζες που δεν δίνουν μεν τόκους ουσιαστικά, αλλά χρεώνουν τα δάνεια, δεν επιστρέφουν τες παράνομες χρεώσεις καταχρηστικών ρητρων, ούτε τες αφαιρούν από τα δάνεια (ούτε ακόμα τζαι στες περιπτώσεις που προχωρούν με εκποιήσεις..!). Επιπρόσθετα εμποδίζουν τα θύματα της κρίσης τους, να αγοράσουν την περιουσία που έβαλαν υποθήκη…

Σύνδεσμος κατά της ασυδοσίας των τραπεζών

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«ΑΡΘΡΟΝ 26

Έκαστος έχει το δικαίωμα του συμβάλλεσθαι ελευθέρως. Τούτο υπέκειται εις όρους, περιορισμούς ή δεσμεύσεις τιθεμένους επί τη βάσει των γενικών αρχών του δικαίου των συμβάσεων. Νόμος θέλει προβλέψει διά την πρόληψιν εκμεταλλεύσεως υπό προσώπων, άτινα διαθέτουσιν ιδιάζουσαν οικονομικήν ισχύν.»


Καταφωρη παραβιαση των συνταγματικων δικαιωματων των πολιτων συμφωνα με εγκυρους νομικους κυκλους στην Κυπρο και στην Ευρωπη. Ας το ξανασκεφτουν οι μεγιστοι φωστηρες του εθνους.

Αυτοι που εστησαν τους νομους αλλα και οι υπολοιποι.

Στο τελος το κρατος θα πληρωσει τα μαλλοκεφαλα του.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates