.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ελληνικές Τράπεζες..... Εκτός καθεστώτος ΦΠΑ, με νομοθετημένη, 20ετή αναβαλλόμενη φορολογία (tax credit) και με το σύνολο σχεδόν των ακινήτων τους παρκαρισμένα σε εταιρείες Real Estate. Ήτοι, μηδενική απόδοση ΦΠΑ και Φόρου Εισοδήματος και σχεδόν μηδενική απόδοση ΕΝΦΙΑ.  

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα με τα Funds, που αγοράζουν τα ενήμερα και κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών. Αυτά, ούτε που εδρεύουν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα, η συνεισφορά τους στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, να είναι απολύτως μηδενική.

Όσο για τους μεγάλους, πολυεθνικούς ομίλους, που μονοπωλούν σήμερα την ελληνική αγορά, με τα καρουζέλ των τριγωνικών τιμολογήσεων και τους πάσης φύσης και παντός καιρού φορολογικούς παραδείσους, ακόμη και εντός ΕΕ - δεν ξεχνιούνται τα αείμνηστα Luxembourg Leaks του Γιούνκερ - έχουν εφεύρει έναν συστημικά ανεκτό τρόπο, για να εξασφαλίζουν τη νομιμοφανή φοροαποφυγή επί του μεγαλύτερου μέρους των εσόδων που πραγματοποιούν στην Ελλάδα.

Όμως, ο κρατικός προϋπολογισμός, από τον οποίο, μεταξύ άλλων, πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των λειτουργών της ελληνικής δικαιοσύνης, εμφανίζει, σταθερά τα τελευταία χρόνια, καθαρά ετήσια έσοδα άνω των 50 Δις.




Με μια απλή επισκόπηση των κωδικών των ανωτέρω εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, καθίσταται σαφές και αυτονόητο, ότι, η συμμετοχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στα δημόσια έσοδα είναι μηδενική. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Δλδ, οι τράπεζες, δεν συνεισφέρουν δεκάρα τσακιστή στην πληρωμή των μισθών και των συντάξεων του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων και, έτσι, ούτε και αυτών των λειτουργών και των υπαλλήλων της ελληνικής δικαιοσύνης !!!

Οι τράπεζες, δεν επιστρέφουν, έστω και για τα μάτια του κόσμου, στο κράτος που τις διέσωσε, δεκάρα τσακιστή, ούτε ακόμη για τους τόκους των δανεικών που χρειάστηκαν την 10ετία των μνημονίων, προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν, να ενισχυθεί η ρευστότητά τους και να μπορεί, έτσι, να εξυπηρετείται, σε γκισέ και ΑΤΜ, η εξυπηρέτηση των καταθέσεων σας, αξιότιμοι και σεβαστοί κκ λειτουργοί της ελληνικής δικαιοσύνης. 

Γιατί, ακόμη και αυτές, δλδ τις καταθέσεις σας, εμείς τις εγγυόμαστε και τις πληρώνουμε, αφού, οι τράπεζες, σας τις έφαγαν, όπως έφαγαν και τις δικές μας. Δεν έχουν στα ενεργητικά τους, ούτε το 3% των χρημάτων που τους καταθέταμε στα γκισέ και τους εμβάζαμε στους λογαριασμούς, όλα αυτά τα χρόνια. 

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που, η εγγύηση των καταθέσεων, αντί να παρέχεται από τις τράπεζες, παρέχεται από το ΤΕΚΕ. Που, όμως, με λιγότερα από 2,5 Δις, καλείται να εγγυηθεί 140 Δις καταθέσεων. Και, επειδή, ένα τέτοιο θαύμα, θα μπορούσε να το κάνει μόνον ο Ιησούς, ο λογαριασμός της εγγύησης των καταθέσεων <100.000€/ΑΦΜ/ΤΡΑΠΕΖΑ, θα πληρωθεί, εφόσον χρειαστεί, όχι από τις τράπεζες, αλλά από το Ελληνικό Δημόσιο, δλδ και πάλι από εμάς τους ίδιους, από τα κορόιδα της μεσαίας τάξης, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των επιτηδευματιών, επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών, που πληρώνουμε, κάθε χρόνο, μαζί με εσάς, αξιότιμοι και σεβαστοί κκ Εισαγγελείς και Δικαστές, τα >50Δις των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Και αν κάποιοι από εσάς, έχετε και repos, επενδύσεις και καταθέσεις >100.000€/ΑΦΜ/ΤΡΑΠΕΖΑ, τότε η ατομική χρηματοπιστωτική σας σταθερότητα και η μικροοικονομία του οικογενειακού σας προϋπολογισμού, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εμάς τους ίδιους, αφού, όλα αυτά, εξαιρούνται, ρητά και κατηγορηματικά από την εγγύηση που παρέχεται από το ΤΕΚΕ, δλδ δεν εμπίπτουν ούτε στην έμμεση εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Την επόμενη, λοιπόν, φορά, που κάποια κυβέρνηση, επικαλούμενη την γνωστή κινδυνολογία της πληρωμής των μισθών και των συντάξεών σας, απαιτήσει και πάλι να παρανομήσετε, προκειμένου, έτσι, να ξεσπιτώσετε με πλειστηριασμούς και ρευστοποιήσεις ακινήτων, τους δανειολήπτες που σας πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να θυμάστε, ότι, όσο περισσότερο σφάζετε την αγελάδα που σας ταϊζει, τόσο περισσότερο πλησιάζετε στην ημέρα που θα πεινάσετε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates