.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.000.000€ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΕ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ !!!





Xρωστάνε πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ


Έμαθα από πολύ αξιόπιστη πηγή της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) τα χρέη των εταιριών που είναι προμηθευτές ρεύματος και αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πού έχουν χρέη;

Μα… προς το Διαχειριστή Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και το Διαχειριστή Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ που είναι θυγατρική της ΔΕΗ αλλά λειτουργεί σε καθεστώς «αυτονομίας»).

Λοιπόν τα χρέη των 15 μεγαλύτερων εταιριών στις 31 Ιανουαρίου όπως καταγράφηκαν από τη ΡΑΕ, είναι αρκετά πάνω από 400 εκατομμύρια!

Γιατί το γράφω;

Έτσι… για να μη μου πείτε αργότερα ότι δεν σας το είχα πει, όταν θα ακούγονται «κανονιοβολισμοί» από μακριά!

Θα μου πείτε, είναι δυνατόν οι μεγάλοι της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου να μην πληρώσουν τα χρέη τους έστω και αν αυτά συσσωρεύονται;

Συμφωνώ για τους μεγάλους αλλά… για τους μικρότερους μία αγωνία την έχω.

Η μεγαλύτερη και με διαφορά εταιρία στην αγορά είναι φυσικά η ΔΕΗ που εννοείται πως θα πληρώνει.

Ακολουθούν με απόσταση από τη ΔΕΗ, αλλά κοντά-κοντά μεταξύ τους, άλλες πέντε εταιρίες που ανήκουν σε μεγάλους Ομίλους και θα είναι επίσης συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους.

Έχουμε και λέμε κατά σειρά κατάταξης από τη ΡΑΕ: Protergia (Ομιλος Μυτιληναίου), ΗΡΩΝ (Ομιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), Elpedison (συνεταίροι ΕΛΠΕ και Edison), ΝRG (Oμιλος Βαρδινογιάννη) και Φυσικό Αέριο Αττικής- Ελλ.Εταιρία Ενέργειας (Ομιλος ΔΕΠΑ με συμμετοχή και ΕΛΠΕ).

Ως εδώ καλά.

Υπάρχουν όμως άλλες 10 εταιρείες πιο κάτω που ελέγχουν περίπου 15-16%, διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της αγοράς και «τσιμπολογούν» διαρκώς μερίδια αφού κάνουν δελεαστικές προσφορές.


ΠΗΓΗ
https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/i-omiria-tou-vourlioti-apo-ton-stekoura-i-kiria-ipourgou-me-ta-mavra-ta-prota-chamogela-tis-travlou-pios-agorase-spiti-sto-gstaad-ke-pios-kani-ski-stin-courchevel

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates