.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΑΡΠΑΓΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο άψε – σβήσε θα σου παίρνουν το σπίτι

Επιταχύνουν τις διαδικασίες πλειστηριασμών ακινήτων, χάριν ποιων, κύριε πρωθυπουργέ; Για τα κοράκια που περιμένουν στη γωνία;

-Άκουσον, άκουσον: Θα μειώνεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ η τιμή πώλησης, χωρίς δικαστική απόφαση
-Άθλιος όρος: Τα ευάλωτα νοικοκυριά, για να έχουν προστασία, θα πρέπει να… προσφέρουν την κυριότητα του ακινήτου τους!



Χάνεις στο άψε-σβήσε το σπίτι σου, τα ακίνητο που με θυσίες κατάφερες να αποκτήσεις, να στεγάσεις την οικογένειά σου, να ανοίξεις ένα μαγαζί, να στήσεις μια δουλειά.

Και ξαφνικά όλα αυτά τα χάνεις, σε πετάει στον δρόμο η τράπεζα, τα γνωστά funds, που έχουν στήσει τα «μαγαζάκια» τους και μπιτ παρά μένεις στον δρόμο.

Τη… βόμβα περικλείει στις διατάξεις του ο νέος Κώδικας Πολιτικής Οικονομίας, που ξαφνικά συντάχθηκε και πλέον είναι σε δημόσια διαβούλευση και στο άψε-σβήσε θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο, που θα μας κάνει ποδαρικό σε λίγες μέρες. Και αμέσως θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, η τιμή των οποίων αυτόματα θα μειώνεται μετά τον δεύτερο και τον τρίτο πλειστηριασμό, προσαρμόζοντας το καθεστώς των πλειστηριασμών στον νέο πτωχευτικό νόμο, με την… παροχή δεύτερης ευκαιρίας, λες και στον δεύτερο πλειστηριασμό θα βρει λεφτά ο ιδιοκτήτης της κατοικίας και δεν θα χάσει το σπίτι του.

Χάρη στις τράπεζες και στα funds

Δεν κρύβει τις προθέσεις του ο νέος Κώδικας Πολιτικής Οικονομίας. Στο πιάτο προσφέρεται για τα αδημονούντα… κοράκια, για να πάρουν, να αρπάξουν μπιτ παρά το ακίνητο. Το λέει ευθέως το ρεπορτάζ: «Στόχος είναι ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας να ψηφιστεί άμεσα, ώστε οι πλειστηριασμοί που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο να γίνουν με το ΝΕΟ καθεστώς και να διευκολυνθεί η διαδικασία διάθεσης ακινήτων από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης»!

Κοροϊδεύουν τα νοικοκυριά…

Προ του κινδύνου, που είναι προ των πυλών, να προκληθούν τεράστιες αντιδράσεις και να μπλοκάρουν οι πλειστηριασμοί, προσφέρουν το… αντίδοτο ότι εξαιρούνται οι πυρόπληκτοι και τα νοικοκυριά που θεωρούνται ευάλωτα, ήτοι αυτά που έχουν εισόδημα από 7.000 μέχρι 21.000 ευρώ, τα οποία, για να αποφύγουν τον πλειστηριασμό, θα πρέπει να το δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

Θα τους αρπάξουν την κυριότητα!

Όμως, για να έχουν προστασία τα ευάλωτα νοικοκυριά, θα πρέπει να δηλώσουν με το… μαχαίρι στον λαιμό ότι «θα συναινέσουν στην απώλεια κυριότητας του ακινήτου τους, που θα περάσει στον φορέα απόκτησης και επανεκμίσθωσης ακινήτων, ο οποίος θα δημιουργηθεί μέσα στο 2022.

Υπάρχει και άλλη μια παγίδα για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Συγκεκριμένα προβλέπει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας: «Αν δεν παρουσιαστούν πλειοδότες ή δεν υποβληθούν προσφορές, το πράγμα που πλειστηριάζεται κατοχυρώνεται στην τιμή της πρώτης προσφοράς σε εκείνον υπέρ του οποίου έγινε η εκτέλεση»!

96.000 πλειστηριασμοί εν όψει…

Η πανδημία… γέννησε «κόκκινα» δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ! Και σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο τέλος της χρονιάς που πέρασε το συνολικό ύψος των «κόκκινων» δανείων που είχε δημιουργηθεί ήταν 156,9 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1/3 είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Να σημειωθεί ότι από τα 44,3 δισ. ευρώ, που ήταν τα στεγαστικά δάνεια, τα μη εξυπηρετούμενα ήταν σχεδόν τρία στα δέκα (31%). Πιο συγκεκριμένα:

• 1 στα 3 μη εξυπηρετούμενα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι στην κυριότητα των funds.
• Το 1/3 του συνολικού δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι μη εξυπηρετούμενα.
• Περίπου 96.000 πλειστηριασμοί είναι ήδη αναρτημένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates