.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΟ 30% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΔΗΛΑΔΗ 1 ΣΤΑ 3 ΕΥΡΩ
Όσοι δεν θα το κάνουν θα έχουν πρόστιμο-έξτρα φόρο 20-25% !!!




Όσοι δικαιούνται το αφορολόγητο, δηλαδή, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες θα πρέπει πλέον να δαπανούν 30% του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα, προκειμένου να έχουν την έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ.

Πέναλτι με έξτρα φόρο από 20% μέχρι 25% θα αντιμετωπίσουν όσοι φορολογούμενοι το 2020 δεν θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν ποσοστό δαπανών 30% του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα.

Οι ποινές της Εφορίας διπλασιάζονται από του χρόνου, τόσο με την αύξηση του απαιτούμενου ορίου των πληρωμών με πλαστικό χρήμα όσο και με την αποσύνδεση της ποινής από το αφορολόγητο και τον εισαγωγικό συντελεστή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα έχουν λόγο να απαιτούν την έκδοση αποδείξεων κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών περιορίζοντας την φοροδιαφυγή και έτσι θα μπει «ζεστό» χρήμα στο Ταμείο του Δημοσίου 642 εκατ. ευρώ όπως προβλέπει το προσχέδιο.

Και μπορεί ο κατάλογος των δαπανών που χτίζουν το αφορολόγητο να είναι μακρύς, αφήνει όμως εκτός βασικές δαπάνες όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα, όπως ενοίκια ή δόσεις δανείου.

Στην πράξη, φορολογούμενος με εισόδημα 10.000 ευρώ για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο θα πρέπει να δαπανήσει με πλαστικό χρήμα 3.000 ευρώ, αντί 1.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Είναι γεγονός ότι η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έδειξε ότι οι φορολογούμενοι δαπανούν περισσότερα χρήματα από το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για το χτίσιμο του αφορολόγητο, εντούτοις το ποσοστό 30% ενδεχομένως να δυσκολέψει αρκετά τα περισσότερα νοικοκυριά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates