.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" !!! 9 ΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Τι γράφει το insider.gr :

Το «πράσινο φως» πήρε το «Σχέδιο Ηρακλής» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο θα συμβάλλει στη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Η Επίτροπος Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι, από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, καταλήξαμε σε λύση συμβατή με την αγορά για την αντιμετώπιση του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βαρύνουν τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών.Το σχέδιο που εγκρίναμε σήμερα είναι ένα ακόμη καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα κράτη μέλη μπορούν να βοηθούν τις τράπεζες να εκκαθαρίζουν τους ισολογισμούς τους χωρίς να τους χορηγούνται ενισχύσεις ή να στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός.»

Το σχέδιο «Ηρακλής» επιδιώκει να διευκολύνει τις τράπεζες να τιτλοποιούν και να αφαιρούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τους ισολογισμούς τους, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, ένας μεμονωμένης διαχείρισης φορέας τιτλοποίησης θα αγοράζει μη εξυπηρετούμενα δάνεια από την τράπεζα και θα πωλεί τίτλους σε επενδυτές. Το κράτος θα παρέχει την εγγύηση του Δημοσίου για τους τίτλους υψηλής εξασφάλισης του φορέα τιτλοποίησης, οι οποίοι είναι χαμηλότερου κινδύνου. Σε αντάλλαγμα, το Δημόσιο θα λαμβάνει αμοιβή σύμφωνη με τους όρους της αγοράς. Στόχος είναι η προσέλκυση ευρέος φάσματος επενδυτών και η στήριξη των τραπεζών στις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους να μειώσουν το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς τους.

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη επιβεβαιώνουν στο insider.gr τα σημαντικά οφέλη που έχει το σχέδιο που κατάρτισε το ΤΧΣ, και προσάρμοσε στην ελληνική πραγματικότητα το Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιώργο Ζαββό, και εκτιμούν ότι όλες οι τράπεζες θα αξιοποιήσουν τις κρατικές εγγυήσεις ύψους 9 δισ. ευρώ προκειμένου να τιτλοποιήσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates