.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ !!!



Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο τοκογλύφο-αγιογδύτη των Ελλήνων πολιτών που είχαν την ατυχία να δανειστούν στο παρελθόν με τις ευνοϊκές προϋποθέσεις που τότε παρείχε, οι οποίες έχουν αλλάξει άρδην με τις σημερινές συνθήκες. 

Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν δανειστεί παλαιότερα με σχετικά ευνοϊκούς όρους από το Ταμείο, υποφέρουν σήμερα από την ανάλγητη πολιτική του.

Το ΤΠΔ χορηγούσε στο παρελθόν δάνεια με σχετικά χαμηλά επιτόκια της τάξης των 4-6%. 6%. Όμως τότε ο πληθωρισμός ανερχόταν σε επίπεδα άνω του 7-15%, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να βγαίνουν σχετικά κερδισμένοι από τη θετική διαφορά του πληθωρισμού έναντι των επιτοκίων. Το Ταμείο διατηρεί τα ίδια επιτόκια και σήμερα που ο πληθωρισμός είναι αρνητικός έως και 2% που προστίθεται στα επιτόκια του 4-6%.

Σε αντίθεση με τις άλλες τράπεζες που διαπραγματεύονται ρυθμίσεις με συνεπείς δανειολήπτες με επιτόκια της τάξης του 2% και παρέχουν περιόδους χάριτος για αποδεδειγμένες καταστάσεις οικονομικών αδιεξόδων, το ΤΠΔ είναι άτεγκτο και επιμένει στην πολιτική ισοπέδωση των δανειοληπτών του. Απαιτεί και επιβάλλει την είσπραξη των 3/4 του εφάπαξ που εισπράττουν οι δανειολήπτες έναντι των χρεών τους. 

Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν μετά από 2-3 χρόνια καθυστέρησης εισπράξουν το μειωμένο λόγω των μνημονιακών περικοπών κατά το 1/3 εφάπαξ, (για το οποίο έχουν καταβάλλει εισφορές επί σειρά ετών), το Ταμείο-τοκογλύφος τους παρακρατάει τα υπόλοιπα 2/3, με συνέπεια το ποσό που παραμένει να είναι ελάχιστο.

Το κράτος φυσικά δεν δείχνει την ίδια επιμέλεια όταν χρωστά στους πολίτες και επιχειρηματίες, καθυστερώντας τις υποχρεώσεςι πληρωμών επί σειρά ετών ή και αθετώντας ακόμα και δικαστικές αποφάσεις πληρωμών.Σημεία των καιρών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates