.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΩΣ 40% ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΤΣΑ
Όπως σημείωσε η έκπτωση θα μπορεί να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος.


Την πρόθεση της κυβέρνησης να παρέχει έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40% για τους πολίτες που θα προχωρήσουν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι η έκπτωση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι αν για παράδειγμα κάποιος προβεί σε δαπάνες ύψος 10.000 ευρώ, λειτουργικής αναβάθμισης ή ενεργειακής θωράκισης ενός ακινήτου του η έκπτωση φόρου να αγγίζει τις 4.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τόνισε πως αν χρειαστεί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό βάρος.

«Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3 έως 4 τοις εκατό αυτού» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», τόνισε η υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητική τους».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates