.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 20.000.000€ ΣΤΗΝ MORGAN STANLEY !!! ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!




Πρόστιμο ύψους 20 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Morgan Stanley στις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το κατάστημα της Morgan Stanley στο Λονδίνο κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τακτικές «pump and dump», δηλαδή υπερτιμολόγησης μια μετοχής και στη συνέχεια άμεσης πώληση με στόχο το κέρδος, για να χειραγωγήσει τις τιμές κρατικών ομολόγων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εκτελεστική επιτροπή της γαλλικής Autorite des Marches Financier (AMF) δήλωσε ότι η τράπεζα χειραγωγούσε τις τιμές 14 γαλλικών κρατικών ομολόγων και 8 βελγικών ομολόγων τον Ιούνιο του 2015. Ενώ, παράλληλα, κατηγορεί την τράπεζα πως «πείραζε» την τιμή ενός συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης, ενός γαλλικού κρατικού ομολόγου.

Η Ελλάδα «χάλασε» τα σχέδια της Morgan Stanley

Οι ερευνητές της AMF δήλωσαν ότι το κατάστημα της τράπεζας στο Λονδίνο είχε θέσεις «long» στα γαλλικά ομόλογα και «short» στο γερμανικό χρέος, στοιχηματίζοντας ότι το spread θα περιοριστεί.

Ωστόσο, το πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας με τους πιστωτές της, έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα προκαλώντας στην τράπεζα την απώλεια 6 εκατ. δολαρίων στις 15 Ιουνίου 2015 και ακόμα 8,7 εκατ. δολαρίων όταν άνοιξαν οι αγορές την επόμενη μέρα.

Για να περιορίσει τις απώλειές της και να αποφύγει τις ζημιές συνολικού ύψους 20 εκατ. δολαρίων, το γραφείο του Λονδίνου της Morgan Stanley φέρεται να αγόρασε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης γαλλικών και γερμανικών ομολόγων στις 16 Ιουνίου 2015 με μοναδικό στόχο την αύξηση αξίας των γαλλικών και βελγικών ομολόγων πριν από τη μαζική και άμεση πώληση των τελευταίων.

Η Morgan Stanley δήλωσε ότι θα κάνει έφεση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates