.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η μόνη σίγουρη ανάπτυξη που θα έρθει στη χώρα από το φθινόπωρο, είναι αυτή των πλειστηριασμών...

Τι γράφει το bankingnews.gr :

Δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος επιτυχημένη τη διαδικασία των πλειστηριασμών παρά τις μεταβολές που διέπουν τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και τον τρόπο που αυτή διεξάγεται.

Τα στοιχεία καταμαρτυρούν πως αν και τα πράγματα δείχνουν καλύτερα από το παρελθόν, εν τούτοις απέχουν πολύ από αυτό που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως "επιτυχία" επί της διαδικασίας. Ετσι παρά τους συχνά πηγαίους τίτλους στον Τύπο για τα κοράκια και για το πογκρόμ των δημοπρασιών και κυρίως για τα χιλιάδες σπίτια που αλλάζουν χέρια τα πραγματικά στοιχεία που θα τεθούν υπόψη και του SSM προς συζήτηση απέχουν από το να καταγράψουν μεγέθη υψηλά ή έστω και φυσιολογικά με δεδομένα τα ποσοστά των κόκκινων δανείων..

To 5,44% των ακινήτων από τους πλειστηριασμούς που σχεδιάστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2019 κατέληξε σε χέρια τρίτων ενώ επιτυχώς διεξήχθη το 24% των προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Από τους επιτυχημένους πλειστηριασμούς της συγκεκριμένης περιόδου, δηλαδή από εκείνους κατά τους οποίους το ακίνητο άλλαξε χέρια, περίπου το 77% των ακινήτων αυτών φαίνεται πως κατέληξαν στις τράπεζες. Και μάλιστα τούτο θεωρείται σχετική επιτυχία καθώς στο πρόσφατο παρελθόν το συγκεκριμένο ποσοστό ανερχόταν στο 95% - όταν ξεκίνησε η διαδικασία των πλειστηριασμών- για να υποχωρήσει στο 85% και να καταλήξει στο παραπάνω ποσοστό δηλαδή κάτω από 80%.

Σε 538 ανέρχονται οι ιδιοκτησίες (εταιρικές και ιδιωτικές) που κατέληξαν σε τρίτους το α' εξάμηνο του έτους και σε 1808 αυτές που κατέληξαν τελικώς στις τράπεζες.
Οι τράπεζες πλέον δείχνουν μια επιλεκτικότητα, αποφεύγουν τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν εμπορευσιμότητα ή εκείνα στα οποία η τιμή που καταφέρνουν να αποσπάσουν δεν τις ικανοποιεί και έτσι, αναμένουν την επόμενη δημοπρασία.

Για το α' εξάμηνο του έτους σχεδιάστηκαν 9882 πλειστηριασμοί ιδιωτικών και εταιρικών ακινήτων. Από αυτούς ματαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας 3406 πλειστηριασμοί δηλαδή το 34,4% των προγραμματισμένων δημοπρασιών.
Σε 894 ανήλθαν οι πλειστηριασμοί που δεν έγιναν λόγω προστασίας του ακινήτου από το νόμο Κατσέλη. 

Για νομικούς και άλλους λόγους ή επειδή οι ιδιοκτήτες διακανόνισαν το δάνειό τους με την τράπεζα δεν έγιναν άλλοι 1692 πλειστηριασμοί.

Πραγματοποιήθηκαν τελικώς 6476 πλειστηριασμοί αλλά τελικώς η κυριότητα δεν άλλαξε για 4130 ακίνητα. Κατά τα λοιπά οι τίτλοι ιδιοκτησίας μεταβιβάστηκαν για 2346 ακίνητα με την πλειονότητά τους τα ακίνητα αυτά να έχουν κατευθυνθεί στα πιστωτικά ιδρύματα.
Ο σχεδιασμός για το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος αν κρίνει κανείς από τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου.

Βεβαίως κύκλοι της αγοράς αντιτείνουν πως το α' εξάμηνο ήταν μεταβατικό γιατί άλλαξε ο νόμος για την προστασία της α' κατοικίας και έτσι υπήρξε πολύμηνο κενό ενώ το α' εξάμηνο αποτέλεσε και προεκλογική περίοδο.

Εκτιμάται λοιπόν πως επί τη βάση σχεδιασμών για το β' εξάμηνο θα οδεύσουν σε δημοπρασία 12,648 ακίνητα από τα οποία τα 5325 αφορούν το γ' τρίμηνο του έτους και 7323 το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Ηδη έχουν αναρτηθεί 4251 ακίνητα για να δημοπρατηθούν στο γ' τρίμηνο και 5573 για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Συνολικά οι αναρτήσεις ανέρχονται σε 9824 ακίνητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates