.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΜΙΚΡΟ ΟΜΩΣ, ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ 50% ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Ενώ έρχεται και η εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων που όμως με το ποσοστό του φόρου να κυμαίνεται από 40% έως και 70%, ελάχιστοι «εθελοντές» θα υπάρξουν !!! 












Λευκός καπνός βγαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, από τη διαπραγμάτευση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αφορά στην επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα στην αγορά. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου έχει ουσιαστικά οριστικοποιηθεί και λάβει την έγκριση των θεσμών. Μάλιστα, συμφωνία υπάρχει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και για την θέσπιση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα διοχετεύονται τα χρήματα από τις πωλήσεις και εισπράξεις με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικού συστήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ κάνουν λόγο για θέσπιση ενός υψηλού ποσοστού ακατάσχετου υπολοίπου του λογαριασμού προκειμένου να δοθεί και ουσιαστικό κίνητρο στους υπερχρεωμένους επαγγελματίες να δέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Το ακατάσχετο ποσοστό θα είναι τουλάχιστον της τάξης του 50% του υπολοίπου ενώ δεν αποκλείεται να καθοριστεί τελικά και στο 70 ή 80%.

Το νομοσχέδιο, που στοχεύει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της καταγραφής των εσόδων των επαγγελματιών στο τραπεζικό σύστημα, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα και να ψηφιστεί έως το τέλος Οκτωβρίου. Οι βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου είναι οι εξής:

-παροχή της έκπτωσης φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους μόνο εφόσον ένα μέρος του εισοδήματός τους θα δαπανάται με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με πλαστικό χρήμα θα είναι 10%.Για εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%. Για εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%. Για εισόδημα από 40.001 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάντη με πλαστικό χρήμα θα είναι 30%. Για το ποσό που θα λείπει από τον φορολογούμενο θα καταβάλει πρόσθετο φόρο 22%.

-υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών POS σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που πωλούν προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες λιανικής

-υποχρεωτική ανάρτηση σε όλες τις επιχειρήσεις πινακίδας που θα αναγράφει ότι ο πελάτης εφόσον το επιθυμεί μπορεί να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1ηΙανουαρίου, δηλαδή από τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από το επόμενο έτος.

Εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων

Από τη Δευτέρα ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος γύρος διαπραγμάτευσης για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αφορά στην εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων. Ο πρώτος γύρος διαπραγμάτευσης κατέληξε σε μια λύση η οποία, όπως παραδέχονται στο υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι καθόλου δελεαστική για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια αφού το ποσοστό του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν για τα νομιμοποιήσουν φόρο με βάση την κλίμακα φορολόγησης του έτους που αποκτήθηκαν και με ποσοστό προσαύξησης. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό του φόρου θα κυμαίνεται από 40% έως και 70%. Έτσι, πολλοί φορολογούμενοι θα επιλέξουν να πάρουν το ρίσκο να εντοπισθούν αργότερα παρά να πληρώσουν αυτό το σημαντικό ποσοστό φόρου.

Το βάρος της διαπραγμάτευσης αυτή τη φορά έχει αναλάβει το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη με στόχο να θεσπιστεί ένα ποσοστό φόρου της τάξης το πολύ του 30% προκειμένου και φορολογικά έσοδα να υπάρξουν αλλά και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Οι προσδοκία στο ΥΠΟΙΚ είναι να καταλήξει σύντομα η διαπραγμάτευση θετικά και να κατατεθεί το νομοσχέδιο έως το τέλος του μήνα.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates