.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΜΠΙΖΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ;;; 19.200.000€ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ INTRUM HELLAS ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΜΗΝΟ !!!

ΧΡΥΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ INTRUM ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΘΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ !!!
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί μαζεύτηκαν όλα τα funds στην Ελλάδα ή μήπως όχι ακόμα ;;;




Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Εντυπωσιακά μεγέθη εμφάνισε στους τρεισήμισι μήνες δραστηριότητάς της, κατά την περσινή χρονιά, η Intrum Hellas, εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, που συστάθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και εν συνεχεία πωλήθηκε το 80% του μετοχικού της κεφαλαίου συν μια μετοχή στον σουηδικό όμιλο Intrum.

Η Intrum Hellas, υπό την αρχική της επωνυμία «Alternative Financial Solutions», συστάθηκε στην Αθήνα την 16 Σεπτεμβρίου 2019. Η Τράπεζα Πειραιώς κατέβαλε, μετρητοίς, 100 χιλ. ευρώ και μέσω εισφοράς σε είδος το ποσό των 343,5 εκατ. ευρώ καθώς απόσχισε και εισέφερε στην εταιρεία διαχείρισης τα στοιχεία ενεργητικού και υποχρεώσεων της επιχειρηματικής μονάδας Recovery Banking Unit (RBU) καθώς και τα δικαιώματα υπηρεσιών της τράπεζας σε αυτά τα ανοίγματα.

Το βασικό περιουσιακό στοιχείο που εισφέρθηκε ήταν η σύμβαση διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) και των δανείων σε πρώιμη καθυστέρηση, η εύλογη αξία της οποίας αποτιμήθηκε στα 302,3 εκατ. ευρώ.

Στις 23 Οκτωβρίου 2019 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 80% συν μια μετοχή στην Intrum Spain, με την Πειραιώς να διατηρεί το υπόλοιπο ποσοστό και η εταιρεία μετονομάστηκε σε Intrum Hellas.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2019, ο κύκλος εργασιών της, στο διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου ως την 31η Δεκεμβρίου 2019, ανήλθε σε 49 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 12,2 εκατ. ευρώ αποτελούν αμοιβές διαχείρισης και τα 36,8 εκατ. ευρώ αμοιβές αποτελεσματικότητας (success fees). Το ύψος των αμοιβών αποτελεσματικότητας συναρτάται προφανώς με την επίτευξη στόχων της σύμβασης διαχείρισης, ως προς τον αριθμό και το ύψος των ρυθμίσεων.

Τα υψηλά success fees ώθησαν την κερδοφορία. Τα EBITDA ανήλθαν στα 32,95 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 25,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 19,2 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2019 τα ίδια κεφάλαια της Intrum Hellas ανήλθαν σε 361 εκατ. ευρώ και το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο στα 27δισ. ευρώ.

Η εταιρεία ανέλαβε στις 29 Μαϊου της φετινής χρονιάς και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων “Aeolus”, το οποίο μεταβιβάσθηκε στον όμιλο Intrum από την PQH. Το Aeolus αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 2,4 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates