.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΣΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΑμΕΑ !!!



Η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία που θα χαρακτηρίζει ως αυθαίρετα όσα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας έναντι ατόμων με προβλήματα κινητικότητας καθώς από το 2020, τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια που δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ θα θεωρούνται αυθαίρετα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Αυτό βέβαια δεν λύνει το ζήτημα των χιλιάδων ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων που δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνεται ότι η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση. Οι πληροφορίες θέλουν τη νομοθετική πρωτοβουλία να λογίζει ως αυθαίρετα όσα κτίσματα δεν συμμορφωθούν, ώστε να προβλέπουν προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.

«Στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates