.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Από το 1999 οι ισπανικές τράπεζες έχουν δώσει στεγαστικά δάνεια ύψους περίπου 108 δισ. ευρώ συνδεόμενα με τον δείκτη IRPH. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 1.000.000 δανειολήπτες που έλαβαν τέτοιου είδους δάνειο, να πληρώσουν κατά μέσο όρο 25.000 ευρώ περισσότερα από εκείνους που έλαβαν δάνεια συνδεόμενα με το Euribor !!!



Iσπανικές τράπεζες: Περιμένουν την ετυμηγορία για το εάν πρέπει να καταβάλλουν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων



Oι ισπανικές τράπεζες περιμένουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προκειμένου να μάθουν εάν είναι αναγκασμένες να πληρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις για την πώληση ενός συγεκριμένου είδους ενυπόθηκου στεγαστικού δανείου.

Ο γενικός εισαγγελέας αναμένεται να παρουσιάσει τη γνώμη του σχετικά με το εάν οι τράπεζες παραπλάνησαν τους πελάτες τους, όταν τους πούλησαν δάνεια συνδεόμενα με τον δείκτη Mortgage Loan Reference (IRPH). Η γνώμη δεν είναι δεσμευτική, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο συνηθίζεται να την ακολουθεί. Η οριστική απόφασή του συνήθως έρχεται έξι μήνες μετά την εισήγηση αυτή.

Η υπόθεση θυμίζει αρκετά εκείνη στη Βρετανία, όπου οι τράπεζες κλήθηκαν να πληρώσουν πολλά δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις για την πώληση ενός προϊόντος προστασίας δανείων. Η Goldman Sachs υπολογίζει ότι ο συνολικός λογαριασμός για τις ισπανικές τράπεζες θα μπορούσε να φτάσει στα 44 δισ. ευρώ.

Από το 1999 έχουν πουληθεί στεγαστικά δάνεια ύψους περίπου 108 δισ. ευρώ συνδεόμενα με τον IRPH. Περίπου 1 εκατ. πελάτες έλαβαν τέτοιου είδους δάνειο πληρώνοντας κατά μέσο όρο 25.000 ευρώ περισσότερα από εκείνους που έλαβαν δάνεια συνδεόμενα με το Euribor.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates