.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΜΕΙΝΕ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ 50 ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ & ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
Πολλοί δε και χωρίς να έχουν κάνει ούτε μια μέρα φυλακή...

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Ισόβια για μία ληστεία 50$ το 1983 – Αποφυλακίστηκε μετά από 36 χρόνια!


Πέρασε 36 χρόνια φυλακή για μία ληστεία σε φούρνο με λεία 50,75 δολάρια! Ο Alvin Kennard ήταν 22 χρόνων, το 1983 όταν καταδικάστηκε για ληστεία πρώτου βαθμού σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής.

Σήμερα, 36 χρόνια μετά, ο 58χρονος πια Αλβιν, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, μετά από απόφαση δικαστηρίου που, αν και αργά, αποκατέστησε ένα εγκληματικό λάθος της δικαιοσύνης.

Ο νεαρός, τότε, Κέναρντ έπεσε θύμα της σκληρής νομοθεσίας της Αλαμπάμα και του περιβόητου νόμου των «τριών χτυπημάτων».


Ο ίδιος είχε ήδη καταδικαστεί με τρεις κατηγορίες σε σχέση με άλλη ληστεία που είχε διαπράξει το 1979. Η τέταρτη καταδίκη –για τη ληστεία στον φούρνο– σήμαινε αυτομάτως ισόβια χωρίς αναστολή.

Η υπόθεση του Κέναρντ επανεξετάστηκε λόγω της ευαισθησίας που έδειξε ένας δικαστής. Η δικηγόρος Κάρλα Κράουντερ τον υπερασπίστηκε και πέτυχε την αναίρεση της απόφασης του 1983.

Όπως, είπε η Κράουντερ:

«Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις κρατουμένων από τον ίδιο νόμο που εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή επειδή δεν έχουν δικηγόρους. Είναι ασύλληπτα άδικο και παράλογο να κρατούνται εκατοντάδες άνθρωποι σε φυλακές της Αλαμπάμα που καταδικάστηκαν σε ισόβια χωρίς αναστολή, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα ή καν βίαιο αδίκημα».



ΠΗΓΗ
dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates