.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ !!!

Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ

Γιατί παραμένει ανυποχώρητος ο Γιάννης Στουρνάρας παρά τις αντιδράσεις εργαζομένων, συνταξιούχων και στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος ;;; Οι εισαγγελείς τι κάνουν την ώρα που οι καταγγελίες κάνουν λόγο για πώληση "στο μιλητό" και αδιαφανείς διαδικασίες ;;;

Θυμηθείτε για την υπόθεση εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/08/blog-post_30.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/09/blog-post_54.html




Μουρμούρας εναντίον Στουρνάρα στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ για την πώληση του οικοπέδου «φιλέτου»

Βαθαίνει το ρήγμα που έχει προκληθεί μέσα στους κόλπους της Τράπεζας της Ελλάδος, εξ αιτίας της «επίμαχης» απόφασης για την πώληση του οικοπέδου «φιλέτου», στο παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου. Τόσο η απόφαση όσο και οι ακολουθούμενες διαδικασίες εκποίησης, συνεχίζουν να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, τείνοντας να μετατραπούν σε… Ανατολικό Ζήτημα για την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Αυτήν τη φορά το πεδίο της αντιπαράθεσης «μεταφέρθηκε» στη Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί έγινε την περασμένη Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ. Κάτι που εθιμικά συμβαίνει, με φόντο την έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, οι αντιτιθέμενες φωνές δεν προήλθαν ούτε από το συνδικάτο των εργαζομένων ούτε και από το Σύλλογο των συνταξιούχων της τράπεζας. Εκείνος «που σήκωσε το γάντι» και τάχθηκε εναντίον της… διοίκησης Στουρνάρα, για την πώληση του ιδιόκτητου ακινήτου της ΤτΕ, ήταν ο Γιάννης Μουρμούρας, ένας εκ των δύο Υποδιοικητών… Μάλιστα, ο Γιάννης Μουρμούρας έδωσε μεγαλύτερο «βάθος» στην έντονη αντίδρασή του, που εκδηλώθηκε μέσα στη συνεδρίαση του 12μελούς Γενικού Συμβουλίου. Διότι ζήτησε εγγράφως την άμεση διακοπή της διαδικασίας πώλησης του οικοπέδου…


Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο σκηνικό σύγκρουσης, ανάμεσα σε Διοικητική και Υποδιοικητή, που εκ των πραγμάτων αφήνει μετέωρο το ερώτημα για τι είδους κλιμάκωση της έντασης μπορεί να υπάρξει στη συνέχεια.

Στο Γενικό Συμβούλιο πάντως και απέναντι στις ευθείες βολές Μουρμούρα, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε αμετάπειστος. Δηλώντας ορθά-κοφτά ότι οι διαδικασίες πώλησης του οικοπέδου θα προχωρήσουν.

«Όπλο» του φαίνεται να είναι τα 7 «ναι» που έχει πάρει η πώληση, από προηγούμενη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου. Όπου μεταξύ των άλλων μελών, συντάχθηκε μαζί του και ο έτερος Υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος, αρμόδιος για την ακίνητη περιουσία της τράπεζας και πολιτογραφημένος ως…τοποτηρητής του Σύριζα στην ΤτΕ.

Από εκείνη τη διαδικασία έγκρισης, ο Γιάννης Μουρμούρας ήταν απών (για λόγους ανειλημμένων υποχρεώσεων) έχοντας όμως καταστήσει γνωστό ότι συντάσσεται με το «όχι» των άλλων 5 μελών. Ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της πολιτικής γραμματείας του Σύριζα.

Όπως όλα δείχνουν, πρόθεση της διοίκησης Στουρνάρα είναι να ολοκληρώσει άμεσα την πώληση του οικοπέδου. Πριν από τις 27 Σεπτεμβρίου, όταν και έχει οριστεί να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Σύλλογος των συνταξιούχων, ζητώντας την αποτροπή της εκποίησης του ακινήτου.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates