.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ "ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ...150.000€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!



Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Πρώτα έρχεται το ναυάγιο. Μετά το πλιάτσικο. Οι «φίλοι» επιβιώνουν και ωφελούνται πολλαπλώς. Οι «άλλοι» , οι μικρομέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι προμηθευτές απλώς μετρούν τις απώλειες τους…

Ο συγκεκριμένος «νομικός σύμβουλος» μιας επιχείρησης που κατέρρευσε υπό το βάρος μεγάλου διαχειριστικού σκανδάλου, εξακολουθεί να αμείβεται με μηνιαία αντιμισθία ύψους 150.000 Ευρώ.

Θεωρητικά συμμετέχει και στη σημερινή διοίκηση που διαχειρίζεται την κρίση. Αποφεύγει ωστόσο τις συναντήσεις και τις επαφές με τους ομολογιούχους και τους μετόχους.

Δεν συμμετέχει στα κρίσιμα διοικητικά συμβούλια. Δεν υπογράφει πλέον τις αποφάσεις.

Εξακολουθεί ωστόσο να αμείβεται. Με 150.000 Ευρώ. Τον μήνα.

Προφανώς επειδή ο συγκεκριμένος κύριος με το ιδιαίτερο όνομα, συνεχίζει να προσφέρει τις …νομικές του υπηρεσίες.

Όχι προς την επιχείρηση που τον πληρώνει αλλά προς την οικογένεια των ιδρυτών τoυ πολυσχιδούς Ομίλου που προφανώς έχουν βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες δικαστικές επιπτώσεις των επιλογών τους, χωρίς κόστος για τους ιδίους.

Ο συγκεκριμένος νομικός σύμβουλος διαθέτει υψηλή εξειδίκευση στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Έχει διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα. Για παράδειγμα ασχολήθηκε επισταμένως με το εταιρικό ομόλογο των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων, όπως και με το άλλο της (μετατρέψιμης) έκδοσης των 249,5 εκατ. ευρώ.

Ρόλο φέρεται να είχε επίσης και σε ότι αφορά την κατεύθυνση της αμοιβής των 35,1 εκατ. ελβετικών φράγκων που δόθηκαν από μεγάλο πολυεθνικό όμιλο για την εξαγορά μιας θυγατρικής του Ελληνικού Ομίλου.

Η συγκεκριμένη αμοιβή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πήγε σε εταιρικό λογαριασμό άλλης θυγατρικής σε μακρινή χώρα, τώρα πλέον θεωρείται πέτρα του σκανδάλου, στην όλη αμαρτωλή υπόθεση του πάλαι ποτέ λαμπερού Ελληνικού Ομίλου….

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates