.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΛΑΤΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ: Ο ΛΑΤΣΗΣ ΠΗΡΕ ΜΕ 92€/ΤΜ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕ....11.000€/ΤΜ !!!




Ισχυρή ζήτηση καταγράφεται για απόκτηση κατοικιών στο υπό ανάπτυξη project του πρώην Ελληνικού, με εγχώρια αλλά και διεθνή συμφέροντα να έχουν δημιουργήσει ήδη escrow accounts, δεσμευόμενα για τη μελλοντική κυριότητα των εν λόγω κατοικιών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Lamda Development όσον αφορά το πλάνο αξιοποίησης της έκτασης κατά την πρώτη πενταετία, προβλέπεται να δημιουργηθούν τόσο παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών – διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη "Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά", με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ., όσο παραθαλάσσιος πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη "Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά", με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ.

Το κτίριο αυτό θα αποτελέσει τοπόσημο της περιοχής (πύργος κατοικιών στη μαρίνα), και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα συμπράξει στην κατασκευή και εκμετάλλευση του συγκροτήματος, με την εκτίμηση πως θα έχει καταλήξει έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2021.

Οσον αφορά στις τιμές πώλησης κατοικιών, η Lamda Development τ έχει εκτιμήσει ότι αυτές μπορούν να φθάσουν (για τις premium κατοικίες και τα διαμερίσματα στον Πύργο) έως και τα 8.500 ευρώ ανά τ.μ.

Πέραν της διαδικασίας προπώλησης οικιστικών ακινήτων, ο όμιλος έχει ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με εγχώριους και διεθνείς ομίλους ενόψει της δημιουργίας του μεγάλου εμπορικού κέντρου εντός της έκτασης (επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης), έργο το οποίο εντάσσεται στο πλάνο της πρώτης πενταετίας.

Δεδομένου ότι το σχεδιαζόμενο mall, θα υπερβαίνει σε μέγεθος το The Mall Athens στο Μαρούσι, και επιπλέον σχεδιάζεται σε μια εποχή προκλήσεων για τη λιανική, την εστίαση και τις επιχειρήσεις διασκέδασης και αναψυχής, ο όμιλος αναζητά το βέλτιστο εμπορικό μίγμα, προκειμένου να διαμορφώσει μια ελκυστική πρόταση.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται επαφές με το σύνολο των προμηθευτριών εταιρειών της ελληνικής αγοράς, με το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον πολλών παικτών για παρουσία στο σχεδιαζόμενο mall.

Παράλληλα, διενεργούνται επαφές με σήματα και ομίλους, που δεν διαθέτουν παρουσία στην εγχώρια αγορά, καθώς η μελλοντική δημιουργία χιλιάδων τετραγωνικών εμπορικών χώρων σε προβεβλημένη θέση δίνει την ευκαιρία εισόδου.

Επίσης, η εμπορική προσέγγιση του ομίλου Lamda Development αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας εμπορικής πρότασης, που αφενός δεν θα κανιβαλίζει τις υφιστάμενες αναπτύξεις στην Αθήνα, αλλά και θα έχει μισθωτές ισχυρά σήματα, που θα προσελκύσουν καταναλωτές.

Η όλη διαδικασία προσέλκυσης αγοραστών για τις κατοικίες αλλά και ισχυρών tenants για τις εμπορικές αναπτύξεις είναι σε κάθε περίπτωση δυναμική στο πλαίσιο του premarketing, αλλά και των σχεδιασμών για τις αναπτύξεις της πρώτης πενταετίας.

Σύμφωνα πάντως με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του ομίλου, η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις της πρώτης πενταετίας εκτιμάται ότι θα προέλθει κατά 43% από πωλήσεις κατοικιών, κατά 35% από την αποτίμηση του εμπορικού κέντρου (στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης), κατά 10% από την προεξόφληση μελλοντικών εσόδων από την παραχώρηση χρήσης του ακινήτου στο οποίο θα λειτουργήσει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο (IRC) και κατά 12% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates