.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ FUNDS ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΟ 20-25% ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Επιδείνωση στους όρους πώλησης NPEs στην Ελλάδα – Τα funds δεσμεύουν 20% με 25% του τιμήματος έναντι μελλοντικών ζημιών

H πώληση προβληματικών δανείων στην Ελλάδα έχει καταστεί ακόμη πιο δύσκολο εγχείρημα καθώς λόγω της ύφεσης στην οικονομία από τον κορωνοιό έχουν επιδεινωθεί τα δεδομένα.

Η επιδείνωση εστιάζεται σε δύο μέτωπα.

1)Καταγράφεται αύξηση των NPEs σε όλη την Ευρώπη οπότε η Ελλάδα από το επίκεντρο που βρισκόταν στα προβληματικά δάνεια… θα είναι μια από τις χώρες ενδιαφέροντος.

Π.χ. στην Ιταλία που έχει 212 δισεκ. προβληματικά δάνεια έχει εκτιμηθεί ότι θα αυξηθούν κατά 30 δισεκ. ή αύξηση 14% επί του συνόλου των NPEs.

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι τα NPEs θα αυξηθούν κατά 7-8 δισεκ. ευρώ από 69 δισεκ. στα 76 με 77 δισεκ. ευρώ.

Ήδη έχουν φθάσει στα 71 δισεκ. στο α΄ τρίμηνο του 2020.

2)Επιδεινώνονται οι όροι στις πωλήσεις προβληματικών δανείων που αφορούν το τίμημα, την δομή, την διάρκεια και πολλές άλλες παραμέτρους.

Η Εθνική π.χ. πούλησε NPEs 1,6 δισεκ. με 6.400 ακίνητα έναντι 336 εκατ ευρώ ή 21% της ονομαστικής αξίας.

Το πρόγραμμα Icon όπως το ονόμασε κατέληξε στην Bain Capital.

Ενώ από την μια ήταν επιτυχία που πουλήθηκε εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας από την άλλη περίπου 55 με 68 εκατ ευρώ του τιμήματος τελούν υπό τον όρο του κορωνοιού δηλαδή εάν προκύψουν ζημίες ή αλλαγές κατά την διαχείριση θα επιστραφεί στην Bain Capital έως και το 20% του τιμήματος.

Ανάλογη ρήτρα θα έχει και το πρόγραμμα Neptune της Alpha bank 1,8 δισεκ. με 1100 εταιρικά προβληματικά δάνεια.

Το τίμημα θα είναι στο 18% με 20% της ονομαστικής αξίας αλλά με ρήτρα που συνδέεται με τον κορωνοιό.

Όπως έδειξε και η περίπτωση της DoValue – Eurobank – FPS και το τίμημα μειώνεται από 340+40 δισεκ. σε 310 εκατ ενώ το κόστος λόγω προβλέψεων παραμένει υψηλό στα 1,57 δισεκ.

Προφανώς και υπάρχει ρήτρα για τον κορωνοιό πέραν από την επιμήκυνση του προγράμματος σε 14 χρόνια.

Οι ελληνικές τράπεζες το επόμενο διάστημα καλούνται να διαχειριστούν μικρότερο ενδιαφέρον για τα προβληματικά τους δάνεια από τα funds, μικρότερα τιμήματα, αιρέσεις που συνδέονται με την ύφεση και πιθανή αλλαγή τιμήματος σε επόμενη φάση και γενικώς όρους που είναι δυσμενέστεροι σε σχέση με το παρελθόν.

Κατ΄ εκτίμηση 20% με 25% των τιμημάτων δυνητικά θα δεσμεύονται ώστε να συμψηφίζονται με μελλοντικές ζημίες λόγω της ύφεσης που προκάλεσαν οι καραντίνες και ο κορωνοιός.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates