.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΚΟΡΩΝΟ-ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!



Εν ολίγοις υπό τον απόλυτο έλεγχο των τραπεζιτών η όλη διαδικασία...


Τι μεταδίδει το businessdaily.gr :


Με έναν χωρίς προηγούμενο όγκο εργασιών βρέθηκε αντιμέτωπη με το «καλημέρα» η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), Αθηνά Χατζηπέτρου. Η διαχείριση του βουνού των αιτήσεων που προκάλεσαν τα ελκυστικά πακέτα χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, την οποία η ΕΑΤ θα πρέπει να φέρει εις πέρας και υπό τον περιορισμό ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν τα λεφτά του δημοσίου και των φορολογούμενων.

Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προκλήσεων αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη σύσκεψη – τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της κ. Χατζηπέτρου, του αρμόδιου υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι όλα πρέπει να προχωρήσουν εντός πλαισίου, ενώ η κεντρική γραμμή είναι να τηρηθούν πλήρως οι όροι του προγράμματος, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει απόρριψη αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. Επιπλέον, συμφωνήθηκε για την επιτάχυνση της αξιολόγησης των αιτήσεων η ΕΑΤ να ενισχυθεί με προσωπικό της Eurobank και της Alpha Bank, προκειμένου να βοηθήσουν στη διαχείριση των πολλών χιλιάδων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.

Σημειώνω εδώ ότι το εγγυοδοτικό πρόγραμμα είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που υπόκειται στον στενό έλεγχο των Βρυξελλών, καθιστώντας δύσκολες προσπάθειες παρεκκλίσεις από τους όρους του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates