.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΦΗΣΑΝ 1 ΣΤΑ 3 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ !!!

ΟΣΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΕΙΔΑΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 40% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥΣ
Ενώ 1 στα 5 εστιατόρια που άνοιξαν, άνοιξε «πειραματικά» και βλέπουμε !!!




Σε κατάσταση lockdown παραμένει 1 στα 3 εστιατόρια, αφού οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να διατηρήσουν κλειστά τα καταστήματά τους. Την ίδια στιγμή όσοι έχουν ανοίξει μετράνε απώλειες, άνω του 40% του τζίρου τους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, ενώ ποσοστό 20% των εστιατορίων, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί, έχει ανοίξει πειραματικά.

Αυτό ανέφερε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, μιλώντας στο (ψηφιακό) 5ο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στη συζήτηση για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον κλάδο του HO.RE.CA.. Για τον ίδιο το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες κατά 12-13%. Εξέλιξη, την οποία απέδωσε, στο γεγονός ότι πολλά σφαγεία στην Ευρώπη δεν έχουν ανοίξει, άρα υπάρχει μικρότερη προσφορά από τη ζήτηση.


Στη συζήτηση συμμετείχε και ο κ. Πάνος Παλαιολόγος, President & Founder, Hotel Brain, ο οποίος ανέφερε πως η προσπάθεια είναι να μην χαθεί όλη η σεζόν, τόνισε ότι "ήρθε η τέλεια καταιγίδα στη χειρότερη στιγμή για τον κλάδο” ο οποίος δεν έχει κεφάλαιο κίνησης.Σημείωσε πως το κόστος αδράνειας είναι σημαντικό και ότι το περιθώριο κέρδους δεν ξεπερνά το 10% για ένα πακέτο διακοπών μιας εβδομάδας συμπεριλαμβανομένου του αεροπορικού εισιτηρίου αξίας 700 ευρώ.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates