.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΑΓΩΓΗ ΜΑΜΟΥΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ MASTERCARD ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/09/mastercard.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/07/mastercard-16.html



Αν ευδοκιμήσει θα αποζημιωθούν όλοι οι κάτοχοι κάρτας Mastercard στη Βρετανία

Ένα απρόσμενο δώρο πρόκειται να λάβουν οι Βρετανοί κάτοχοι της κάρτας Mastercard, αφού θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό να αυξάνονται ξαφνικά. Το μπόνους των χρημάτων που θα λάβουν οι εν λόγω πολίτες προέκυψε μετά από την καταγγελία διάφορων σωματείων των καταναλωτών ότι η εταιρεία έχει επιβάλει μυστικές προμήθειες που είναι ενσωματωμένες στις τιμές. Τα συγκεκριμένα σωματεία μάλιστα προχώρησαν και σε σχετική αγωγή κατά της εταιρείας για το ζήτημα αυτό. Το ποσό που απαιτούν ως αποζημίωση, μάλιστα, αγγίζει τα 14 δισ. στερλίνες. Εάν η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική για την εταιρεία και αποδειχθεί ότι πράγματι λάμβανε κρυμμένη προμήθεια, τότε η εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώσει κάθε κάτοχο της εν λόγω κάρτας, με ποσό έως και 300 στερλίνες.

Σημειώνεται ότι, εάν προκύψει καταδικαστική απόφαση, τότε θα αποζημιωθούν όλοι οι κάτοχοι Mastercard, ανεξαρτήτως από το εάν έχουν χρησιμοποιήσει την κάρτα ή όχι.

Με βάση το κατηγορητήριο, στην αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη, Γουόλτερ Μέρικς, την αύξηση αυτή που έχει μυστικά επιβάλει η Mastercard την πλήρωσαν όλοι οι Βρετανοί και όχι μόνον οι κάτοχοι της κάρτας. Υπολογίζεται πως 46 εκατ. καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πληρώσει υψηλότερες τιμές στα καταστήματα, σε μία περίοδο 16 ετών. Σε πρώτο βαθμό, η αγωγή του Μέρικς είχε απορριφθεί, όμως ασκήθηκε έφεση και τώρα θα εξετασθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο.

Αξιοσημείωτο είναι η στάση που τηρεί η Mastercard, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση και πως θα διεκδικήσει τη δικαίωσή της έως το Ανώτατο Δικαστήριο, εάν χρειασθεί. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως «η απόφαση αυτή δεν είναι μία τελεσίδικη απόφαση και το αίτημα για τη συνέχιση της δίκης δεν έχει επικυρωθεί. Κατά το μάλλον ή ήττον, το δικαστήριο έκρινε απλώς πως θα πρέπει να επανεξετασθούν κάποια ζητήματα. Η Mastercard εξακολουθεί να μη συμφωνεί ουσιωδώς με τη νομική βάση της αγωγής και υποστηρίζει πως οι Βρετανοί καταναλωτές χαίρουν ενός πραγματικά υψηλού βαθμού ασφάλειας, πρακτικότητας, και προστασίας από τις υπηρεσίες αποπληρωμής της κάρτας».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates