.

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ+ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ !!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Μετά το Πάσχα θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για την ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων εσόδων - εξόδων χιλιάδων επιχειρήσεων, που μέχρι σήμερα τηρούν χειρόγραφα.



Μετά το Πάσχα θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για την ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων εσόδων – εξόδων χιλιάδων επιχειρήσεων, που μέχρι σήμερα τηρούν χειρόγραφα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 15ου ΤΑΧ Forum, που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Έτσι τα γνωστά μας φορολογικά βιβλία θα καταστούν ηλεκτρονικά, ενώ στην ηλεκτρονική εποχή θα περάσουν και τα τιμολόγια. Οι επαγγελματίες θα ενημερώνουν online το ηλεκτρονικό σύστημα για τα έσοδα και τις δαπάνες τους.

Ουσιαστικά, τα φορολογικά βιβλία εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και επαγγελματιών θα συμπληρώνονται και θα «τηρούνται» ηλεκτρονικά απευθείας στο σύστημα TAXISnet. Έτσι θα παρακολουθούνται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τις φορολογικές αρχές. Τα στοιχεία των εκδιδόμενων τιμολογίων θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά στο σύστημα από τον εκάστοτε εκδότη, ενώ ο λήπτης θα πρέπει να συνδέεται στη συνέχεια και αυτός ηλεκτρονικά προκειμένου να τα επικυρώνει ή να τα διορθώνει για τις πράξεις που τον αφορούν.

Η ηλεκτρονική συμπλήρωσή των βιβλίων θα γίνεται είτε «γραμμή-γραμμή» καταχωρητικά, είτε με μαζική μεταφόρτωση δεδομένων είτε με το ξεχωριστό κανάλι των ταμειακών μηχανών όταν συνδεθούν με τα συστήματα ΤΑΧIS και TAXISnet. Από το 2020 και μετά, όταν θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και η ηλεκτρονική έκδοση των τιμολογίων, τα ηλεκτρονικά βιβλία θα συμπληρώνονται αυτόματα με κάθε έκδοση e-τιμολογίου.

Η ΑΑΔΕ άρχισε να στήνει την ηλεκτρονική εφαρμογή, την οποία θα χρησιμοποιούν οι επιτηδευματίες για να ενημερώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο τα βιβλία τους με τα έσοδα και τις δαπάνες που πραγματοποιούν κάθε μήνα.

Με το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα μπει φρένο στη φοροδιαφυγή αλλά και στα εικονικά τιμολόγια που έχουν κατακλύσει την αγορά.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates