.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΜΝΗΜΟΝΙΑ FOR EVER ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ GOLDEN BOYS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΑΣΕ
Δύο στους τρεις διευθύνοντες συμβούλους ελληνικών επιχειρήσεων θέλουν να συνεχιστεί η επιτροπεία !!!




Πιο σκληρά και από την τρόικα εμφανίζονται τα golden boys των ελληνικών επιχειρήσεων, που, στη συντριπτική πλειονότητα τους, θέλουν να παραμείνει η χώρα μας υπό αυστηρή εποπτεία και μετά το τέλος του 3ου Μνημονίου τον Αύγουστο!

Το 65% των διευθυνόντων συμβούλων ελληνικών επιχειρήσεων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας σε συνθήκες επιτήρησης μετά το καλοκαίρι, όπως προκύπτει από την τελευταία τριμηνιαία έρευνα της Εταιρίας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Η έρευνα αφορά το 4ο τρίμηνο του 2017 και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ICAP Group, σε δείγμα 3.020 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 5 Ιανουαρίου 2018.


Φοβούμενοι μη χάσουν τα μπόνους τους και μη ληφθούν σταδιακά μέτρα που θα επαναφέρουν τις εργασιακές σχέσεις στα προμνημονιακά επίπεδα, οι μάνατζερ θέλουν να συνεχίσουν να έχουν οι δανειστές τον πρώτο λόγο για τη χάραξη πολιτικής στην Ελλάδα και να διασφαλιστεί η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Μόλις το 6% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν θεωρεί αναγκαία την επιτήρηση. Επιπλέον, 6 στους 10 δήλωσαν ότι η Ελλάδα δεν είναι και τόσο ελκυστική ως επενδυτικός προορισμός και σχεδόν 4 στους 10 είπαν ότι δεν είναι καθόλου ελκυστική.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ICAP Νικήτας Κωνσταντέλλος επισήμανε ότι τα ευρήματα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν την Πολιτεία.

Πάντως, η έρευνα κατέγραψε βελτίωση του γενικού δείκτη οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index), ο οποίος διαμορφώθηκε στις 153 μονάδες, έναντι 147 μονάδων το τρίτο τρίμηνο του 2017.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates