.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.400.000€ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ...18 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ !!!

«ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ» ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ...
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 18 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να "ανακαλύψει" και να τιμωρήσει πράξεις χειραγώγησης μετοχής, για τις οποίες επέβαλε τελικά υψηλά πρόστιμα !!!




Οπως ανακοίνωσε, η Επιτροπή επέβαλε συνολικά πρόστιμα 1,41 εκατ. ευρώ σε 2 εταιρείες και σε 71 φυσικά πρόσωπα, για συναλλαγές που διενεργήθηκαν την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2000 στη μετοχή του μαιευτηρίου «Ιασώ».

Η εταιρεία είχε εισαχθεί τότε στο χρηματιστήριο με τιμή μετοχής υψηλά για τα οικονομικά της δεδομένα. Για να στηριχθεί η μετοχή, στήθηκε ένας μηχανισμός που διενεργούσε συναλλαγές και την χειραγωγούσε.


Αυτή την παράνομη δραστηριότητα δεν την "πήρε είδηση" τότε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Την πληροφορίθηκε 16 χρόνια αργότερα, όταν κλήθηκε από εισαγγελέα να προσφέρει τις γνώσεις της ως τεχνικός σύμβουλος.

Ο εισαγγελέας ερευνούσε την υπόθεση μετά από καταγγελία που είχε είχε φθάσειστα χέρια του το 2015. Δεν είχε τις ειδικές γνώσεις για να εξετάσει σε βάθος την υπόθεση και κάλεσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς "να δώσει τα φώτα της" .

Ετσι οι εποπτικές αρχές του χρηματιστηρίου άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση εν είδει... νεκροψίας. Διαπίστωσαν τελικά τις αξιόποινες πράξεις και επέβαλαν πρόστιμα-μαμούθ.




πηγη: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates