.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Επιταχύνει τις κινήσεις της για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων η Τράπεζα Πειραιώς, διευρύνοντας τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων στη Ρουμανία. Η πώληση φέρεται να έχει ήδη ολοκληρωθεί και αφορά δάνεια 200 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στη Ρουμανία, χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων συνολικού υπολοίπου ύψους 360 εκατ. ευρώ, πούλησε η Alpha Bank. Το γ΄ τρίμηνο 2017 είχε προηγηθεί πώληση και χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής, ύψους 50 εκατ. ευρώ, στον νορβηγικό όμιλο B2Holding.

Εν τω μεταξύ, στην ελληνική αγορά, η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι η πρώτη που θα προχωρήσει σε πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις. Το σχετικό project με την επωνυμία Amoeba αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και θα αφορά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το data room (VDR) για την παροχή στοιχείων στους ενδιαφερόμενους επενδυτές άνοιξε μέσα στον Δεκέμβριο και πρόκειται να κλείσει στις 2 Φεβρουαρίου ώστε κατόπιν να ακολουθήσουν οι δεσμευτικές προσφορές και η αξιολόγησή τους για την ανάδειξη του αγοραστή τον Απρίλιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 700 μη εξυπηρετούμενα δάνεια 120 επιχειρήσεων, ονομαστικής αξίας 1,6 δις. ευρώ. Τα δάνεια αυτά έχουν ως επί το πλείστον καταγγελθεί, ενώ οι εξασφαλίσεις τους εκτιμώνται στα 630 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 476 εκατ. ευρώ αφορούν εξασφαλίσεις επί ακινήτων.


Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς "τρέχει" και άλλο project με την επωνυμία Arctos, το οποίο αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις (καταναλωτικά, κάρτες, υπεραναλήψεις), ύψους 1,5 δις. ευρώ. Τα 500 εκατ. ευρώ του "πακέτου" αυτού βρίσκονται στον ισολογισμό της Τράπεζας, ενώ το υπόλοιπο 1 δις. ευρώ αφορά δάνεια που έχουν διαγραφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ξεπεράσει κατά 300 εκατ. ευρώ το στόχο για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της στο δ΄ τρίμηνο 2017, τα οποία έχουν διαμορφωθεί στα 19,8 δις. ευρώ.

Η Τράπεζα στις επαφές της με τους αναλυτές διεθνών οίκων έχει αναφέρει ότι στόχος μέχρι τα τέλη του 2019 είναι η μείωση των NPEs (μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα) στα 20,3 δις. ευρώ από 32 δις. ευρώ τον Σεπτέμβριο 2017 και θα επιτευχθεί με διαγραφές 5 δις. ευρώ, πωλήσεις δανείων 4 δις. ευρώ και ρυθμίσεις 3 δις. ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος που έχει θέσει η Τράπεζα Πειραιώς μέχρι τα τέλη του 2020 προβλέπει μείωση των NPEs κατά 41% έναντι μείωσης 37% για το σύνολο της αγοράς.

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία που αφορούν στο γ΄ τρίμηνο 2017, τα NPEs της Τράπεζας μειώθηκαν κατά 0,7 δισ. ευρώ και κατά 3,9 δισ. ευρώ από τα υψηλά του Σεπτεμβρίου 2015. Ο σχηματισμός νέων NPEs προ διαγραφών ήταν αρνητικός κατά 0,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας την καλύτερη τριμηνιαία επίδοση για τον Όμιλο.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) υποχώρησαν κατά 0,9 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και κατά 5,8 δισ. ευρώ από τα υψηλά Σεπτεμβρίου 2015, συντελώντας στη δραστική μείωση του δείκτη NPL στην Ελλάδα από 40% σε 36%. Ο σχηματισμός νέων NPLs προ διαγραφών ήταν επίσης αρνητικός σε - 0,5 δισ. ευρώ.



ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates