.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΦΙΑΣΚΟ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ !!!

ΠΟΙΑ «ΛΑΜΠΡΑ» ΜΥΑΛΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;;;
Αντί να βρείτε πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα, ότι φτάσατε τους Έλληνες να μην μπορούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς και να πέφτουν βροχή οι αποποιήσεις, βρήκατε τη λύση της εκχώρησης και μάλιστα υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις ;;;

Αλλά το καλύτερο είναι ότι ακόμη και αν ο φορολογούμενος πληρεί τις προϋποθέσεις και επιθυμεί την εκχώρηση, θα είναι στην διακριτική ευχέρεια της αρμόδια επιτροπής του ΥΠΟΙΚ αν θα εγκρίνει την εκχώρηση ή όχι !!!
Ρε είστε με τα καλά σας ;;;



Μπορεί το μέτρο να ψηφίστηκε το 2014 με υψηλές προσδοκίες, όμως στην πράξη το μέτρο θα μείνει στα χαρτιά. Για την πληρωμή φόρου κληρονομιάς με την εκχώρηση ακινήτου στο δημόσιο ο λόγος το οποίο θα εφαρμοστεί με τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που επί της ουσίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί αφού θα μπορούν να κάνουν χρήση του φορολογούμενοι που θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Σύμφωνα με απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ερώτηση βουλευτή για το θέμα, η υπουργική απόφαση θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού οργάνου στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα συγκεντρώνει τα σχετικά αιτήματα των φορολογούμενων και θα αποφασίζει αν θα τα δεχτεί ή όχι.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η δυνατότητα της εκχώρησης ακινήτων για την πληρωμή φόρου κληρονομιάς θα προσφέρεται μόνο σε φορολογούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν με μετρητά και για καμία άλλη αιτία αδυναμίας πληρωμής.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ των προϋποθέσεων που πρόκειται να τεθούν με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται:

-η υποχρέωση πληρωμής σημαντικού ποσού φόρου κληρονομιάς. Για να μπορεί ένας φορολογούμενος να αιτηθεί την πληρωμή φόρου κληρονομιάς με την εκχώρηση ακινήτου στο δημόσιο θα πρέπει το ποσό του φόρου να ξεπερνά ένα όριο (π.χ. 10.000) έτσι ώστε ένα μην ενεργοποιείται η δυνατότητα πληρωμής φόρου με ακίνητο για μικροποσά

-ο φορολογούμενος θα πρέπει αποδεδειγμένα να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το φόρο με μετρητά. Θα πρέπει, δηλαδή, να αποδείξει στην φορολογική αρχή ότι δεν διαθέτει καταθέσεις και μετρητά προκειμένου να πληρώσει τον φόρο. Υπάρχει η σκέψη να εξετάζεται η δυνατότητα αποταμίευσης του φορολογούμενου τα τελευταία χρόνια με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (υπόλοιπο προς ανάλωση κεφάλαιο κα). Δεν θα υπάρχουν κριτήριο όπως το αν ένας φορολογούμενος είναι άνεργος

-το ακίνητο που θα επιλέγει να εκχωρήσει ο φορολογούμενος θα είναι πρέπει να βρίσκεται εντός σχεδίου και οικισμού και η εμπορική του αξία να μπορεί να υπολογιστεί με σχετική ευκολία. Κριτήριο θα είναι και η εμπορευσιμότητά του και η δυνατότητα αξιοποίησης από το δημόσιο

-θα είναι στην εξαιρετική ευχέρεια του ειδικού οργάνου που θα οριστεί με την υπουργική απόφαση να απορρίψει ένα αίτημα ακόμη και στην περίπτωση που εκπληρώνονται τα περισσότερα κριτήρια για την χρήση του μέτρου από έναν φορολογούμενο.



πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates