.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

EUROBANK: ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ CERVED Η EPS ΕΝΩ ΟΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ INTRUM, PIMCO & B2KAPITAL !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τα πρώτα κομμάτια του "παζλ" στο deal της συγχώνευσης Eurobank – Grivalia, το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για την εξέλιξη των NPLs ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του 2019, στήνονται μέσα στο διάστημα που απομένει μέχρι την εκπνοή του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για την πώληση της Eurobank Property Services (EPS), εταιρείας διαχείρισης ακινήτων της Eurobank, αλλά και για την ανάθεση της τιτλοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η Eurobank βρίσκεται στην τελική συζήτηση με την ιταλική Cerved προκειμένου να γεφυρωθούν μικρές διαφορές και να προχωρήσει στη μεταβίβαση της EPS, η οποία διαχειρίζεται 116 μεγάλα ακίνητα της Grivalia. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης της EPS θα κλείσει μέχρι 31/12/2018 και ο ιταλικός όμιλος της Cerved θα αναλάβει όχι μόνο τις εκτιμήσεις των ακινήτων για τον όμιλο της Eurobank, αλλά και τη διαχείριση όλων των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα σχετίζονται με τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων στις οποίες θα προχωρήσει η Τράπεζα.

Οι τιτλοποιήσεις είναι το δεύτερο κομμάτι του εν εξελίξει σχεδίου για την ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της που ανακοίνωσε η Τράπεζα με το deal της συγχώνευσης Eurobank – Grivalia.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, τις τιτλοποιήσεις NPLs της Eurobank θα αναλάβουν η Intrum, η Pimco και η B2Kapital. Οι τιτλοποιήσεις αφορούν τόσο τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια, ύψους 2 δις. ευρώ, που είχε ανακοινώσει η Τράπεζα ότι θα τιτλοποιήσει (project Pillar), όσο και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ύψους 7 δις. ευρώ, που θα μεταβιβάσει η Eurobank σε SPV (project Cairo) στο πλαίσιο του deal της συγχώνευσης με την Grivalia. Συνολικά πρόκειται για δάνεια 9 δις. ευρώ, στα οποία η Cerved που θα αγοράσει την EPS, θα αναλάβει εμπροσθοβαρώς τις εκτιμήσεις των ακινήτων που τα συνοδεύουν.

Σημειώνεται ότι η τιτλοποίηση των στεγαστικών NPLs (Pillar), ύψους 2 δις. ευρώ, της Eurobank αφορά ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 45.000 μη εξυπηρετούμενων δανείων, με εξασφαλίσεις σε 36.000 ακίνητα που έχουν εκτιμώμενη εμπορική αξία κοντά στα 3 δις. ευρώ.

Όσο για τα δάνεια βαθιάς καθυστέρησης, ύψους 7 δισ. ευρώ (Cairo), θα μεταφερθούν σε Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV) και έναντι αυτών θα εκδοθούν ομόλογα που θα διατεθούν σε επενδυτές. Ειδικότερα, τα δάνεια των 7 δις. ευρώ που θα μεταφερθούν στο SPV έχουν προβλέψεις, ύψους 3,8 δισ. ευρώ. Τα 3,2 δισ. ευρώ που μένουν ακάλυπτα από προβλέψεις, θα "σπάσουν" σε δύο τίτλους: έναν senior, ύψους 2 δισ. ευρώ, τον οποίο θα διακρατήσει η Τράπεζα και έναν mezzanine, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, ο οποίος κατά ένα μέρος θα δοθεί στους παλαιούς μετόχους και κατά ένα άλλο στον στρατηγικό επενδυτή που θα αποκτήσει την FPS (θυγατρική εταιρία διαχείρισης NPLs της Eurobank). Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr, Pimco, Cerberus και Fortress βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Eurobank, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της FPS.

Η FPS θα αναλάβει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των 7 δισ. ευρώ που θα τιτλοποιήσει η Eurobank, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του deal συγχώνευσης της Τράπεζας με την Grivalia, έχοντας έτσι, πέραν της μέχρι σήμερα διαχείρισης χαρτοφυλακίων λιανικής, και χαρτοφυλάκια μικρομεσαίων (SMEs) και μεγάλων επιχειρήσεων (corporate). Κατόπιν αυτού, η FPS θα μετεξελιχθεί στην "bad bank" της Eurobank, αλλάζοντας μετά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή οργανωτικό μοντέλο και απασχολώντας προσωπικό άνω των 1.000 ατόμων, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, Θεόδωρο Καλαντώνη.


ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates