.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει η dimokratianews.gr :

Aβοήθητοι παραμένουν οι πολίτες απέναντι στην ασυδοσία των τραπεζών, οι οποίες μέσα από «ψιλά» γράμματα, χιλιάδες ανώφελες διαδικασίες, μονομερείς αποφάσεις, παράλογες χρεώσεις και τοκισμούς, δυσνόητες διαδικασίες και ακατανόητους χειρισμούς συνεχίζουν όχι μόνο να τους ταλαιπωρούν, αλλά και να κερδοσκοπούν.

Η «δημοκρατία», αφουγκραζόμενη όλες τις ιστορίες καθημερινής τρέλας που βιώνουν οι πολίτες, αποφάσισε να τους δώσει ένα βήμα καταγγελίας. Ενα βήμα μέσα από το οποίο θα καταγράφουν τον παραλογισμό που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την οικονομική εξάντλησή τους, τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί και την απελπισία τους, καθώς παλεύουν να βρουν μια λύση.

Οι ιστορίες που λαμβάνουμε είναι πολλές. Βεβαίως, θα φροντίσουμε να δημοσιευτούν όλες, ελπίζοντας παράλληλα πως θα θορυβηθούν κάποιοι φορείς και θα φροντίσουν μεμονωμένα ή και συνολικά να απαλειφθούν τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας.

Του οφείλουν 4.000 ευρώ, του ζητούν 187.000 (!) και τον απειλούν και με αγωγή για... δυσφήμηση

Εξαιρετική είναι η περίπτωση του κ. Νούτσου, ο οποίος μας επισκέφτηκε για να καταθέσει την περιπέτειά του σε σχέση με ένα δάνειο που πήρε πριν από χρόνια για τη βιοτεχνία με χρώματα την οποία διατηρούσε.

Ο κ. Νούτσος, ο οποίος σήμερα είναι συνταξιούχος, διατηρούσε βιοτεχνία με χρώματα στον Αγ. Δημήτριο στο Μπραχάμι. Στο τέλος του 1993 ζήτησε δάνειο από την Alpha Bank, με το οποίο στην πραγματικότητα ακόμη ταλαιπωρείται.

Συγκεκριμένα, το δάνειο, ύψους 25.000.000 δρχ. τότε, συνήφθη στις 23/12/1993. Κι ενώ είχε τις προϋποθέσεις να πάρει το δάνειο ως βιοτεχνικό με επιτόκιο 18%, και μάλιστα επιδοτούμενο από το κράτος με 4%, δηλαδή τελικά με ένα επιτόκιο της τάξης του 14%, η τράπεζα, με το επιχείρημα ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν βιοτεχνικά δάνεια, του χορήγησε εμπορικό δάνειο με επιτόκιο 26%.

Ελαβε, ωστόσο, τη διαβεβαίωση ότι το δάνειό του θα γινόταν βιοτεχνικό από την αρχή του επόμενου έτους, που έμπαινε μόλις λίγες ημέρες μετά - κάτι το οποίο φυσικά ποτέ δεν συνέβη. Το δάνειο, μάλιστα, δόθηκε με προσημείωση ακινήτου της συζύγου του, η οποία μπήκε και εγγυήτρια.

Το 1997, ο κ. Νούτσος συμφώνησε σε ρύθμιση με την τράπεζα για το δάνειο, το οποίο εν τω μεταξύ έχει φτάσει τα 69.000.000 δρχ. λόγω του υπέρογκου επιτοκίου, υπό τον κίνδυνο πλειστηριασμού του ακινήτου του. Η ρύθμιση που έκανε περιελάμβανε 16 δόσεις των 5.400.000 δρχ., που έπρεπε να καταβάλλονται ανά τρεις μήνες. Από αυτές καταβλήθηκαν 9 δόσεις, και κάπως έτσι φτάσαμε στα τέλη του 1999. Από εκεί και πέρα, ο κ. Νούτσος αρνείται να πληρώσει, παρατηρώντας κάποια παράδοξα.

Καταγγέλλει, για παράδειγμα, ότι η τράπεζα, αντί να ανοίξει έναν αλληλόχρεο λογαριασμό, τήρησε σειρά λογαριασμών, κάποιους εκ των οποίων αποκαλούσε λογαριασμούς «συνδέσμους». Καταγγέλλει ακόμη ότι η τράπεζα έκανε διάφορα μαγειρέματα και αλχημείες, τις οποίες ο κ. Νούτσος ανακάλυψε όταν ασχολήθηκε με αυτούς στη συνέχεια.

Καταγγέλλει, τέλος, πως, όταν έκανε τη ρύθμιση, σε μια παράλληλη καρτέλα του κανονικού δανείου, εμφανιζόταν ένα υπόλοιπο 20.000.000 δρχ., που στην πραγματικότητα ήταν κατά φαντασίαν τόκοι, αφού ποτέ δεν λογιστικοποιήθηκαν.

Η τράπεζα, πάντως, προχώρησε και σε άλλη προσημείωση διαμερίσματος της συζύγου του κ. Νούτσου, ο οποίος καταφεύγει από κει και πέρα στην ελληνική Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή.

Πραγματογνώμονας

Το 2010, έπειτα από απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ορίζεται πραγματογνώμων, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση το καλοκαίρι του 2011. Ο πραγματογνώμων αρχικά διαπιστώνει ότι για την εξυπηρέτηση του δανείου τηρήθηκαν 6 αλληλόχρεοι λογαριασμοί, από τους οποίους προκύπτει πως η εταιρία του κ. Νούτσου όχι μόνο είχε εξοφλήσει το ποσό, αλλά και ότι του οφείλονται 1.403.054 δρχ. ή 4.117,55 ευρώ.

Κι ενώ ο κ. Νούτσος βρίσκεται σε αναμονή για να εκδικαστεί οριστικώς η υπόθεσή του, τον επόμενο μήνα, λαμβάνει από την εισπρακτική εταιρία Mellon ειδοποίηση ότι οφείλει στην τράπεζα το ποσό των 187.623,38 ευρώ.

Οπως είναι φυσικό, ύστερα από όλη αυτή την περιπέτεια, ο κ. Νούτσος αντιδρά με επιστολή προς την τράπεζα, από την οποία του απαντούν, μεταξύ άλλων, ότι χρησιμοποίησε δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του νομικού προσώπου της τράπεζας και επιφυλάσσονται για «κάθε δικαίωμά τους»!

------------------------------------------------------------------------------------------------

«Κυνηγούν» τον γιο του αντί να δεχτούν ρύθμιση

Δεν έλαβαν υπόψην τους ούτε την επέμβαση στην καρδιά

Ο Δ.Π. από τον Βόλο επικοινώνησε μαζί μας για να μας καταγγείλει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, καθώς όχι απλά βρέθηκε υπερχρεωμένος από πιστωτικές κάρτες, αλλά οι τράπεζες δεν του δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης.

«Κάνοντας χρήση πιστωτικών καρτών, εδώ και αρκετά χρόνια, έφτασα να χρωστάω το ποσό των 45.000 ευρώ. Πριν από περίπου 10 χρόνια, ζήτησα και έκανα ρυθμίσεις για τις οφειλές μου, τις οποίες εξοφλούσα κανονικά μέχρι πριν από 3 μήνες, που χρειάστηκε να κάνω εγχείρηση καρδιάς και δυστυχώς δεν ήμουν σε θέση να είμαι τυπικός στις υποχρεώσεις μου.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας των τόκων και παρά τις ρυθμίσεις, το ποσό που οφείλω σήμερα έχει φτάσει τα 62.000 ευρώ. Εγγυητής στις ρυθμίσεις που είχα κάνει ήταν ο γιος μου.

Ζητώ από την τράπεζα να κάνω ρύθμιση και μου αρνείται, υποστηρίζοντας ότι υπεύθυνος για την αποπληρωμή είναι ο εγγυητής, δηλαδή το παιδί μου. Είναι παράλογο να ζητάς να ρυθμίσεις τις υποχρεώσεις σου και να σου το αρνούνται».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates