.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ALPHA BANK: ΠΟΥΛΗΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ 400.000.000€ + 1 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ 330.000.000 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Βάσει παλαιότερων δημοσιευμάτων το πωληθέν χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ως εξασφαλίσεις περισσότερα από 1.700 ακίνητα(ανάμεσα τους πάνω από 70 ξενοδοχειακές μονάδες) και κατασχεμένα από την τράπεζα ακίνητα αξίας άνω των 50.000.000€ !!!

Ολοκληρώθηκε στις 27/12 η μεταβίβαση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, εξασφαλισμένων κυρίως με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, από την Alpha Bank προς την εταιρεία Lana Securitization S.à.r.l.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Lana Securitization χρηματοδοτείται από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση εταιριών συνδεδεμένων με την Apollo Global Management, LLC και από τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως (International Finance Corporation – IFC), μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Alpha Bank στις 29/11 το τίμημα του πακέτου, λογιστικής αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, ανήλθε στα 337,1 εκατ. ευρώ, ήτοι 33,6% περίπου επί της συνολικής λογιστικής του αξίας. Πρόκειται για τη δεύτερη συναλλαγή που γίνεται στην αγορά μετά το Amοeba της Τράπεζας Πειραιώς, ανεβάζοντας τον πήχη των τιμημάτων για τα ελληνικά NPLs.


Ειδικότερα, στις 29/11 η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι προέβη στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με κοινοπραξία η οποία αποτελείται από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση εταιριών συνδεδεμένων με την Apollo Global Management, LLC και από τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως (International Finance Corporation – IFC), για την πώληση μικτού χαρτοφυλακίου:

(i) Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, εξασφαλισμένων κυρίως με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία (το “Χαρτοφυλάκιο Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων”) και, από κοινού με την Εταιρία του Ομίλου Alpha Leasing Α.Ε.,

(ii) μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ανακτηθέντων ακινήτων οφειλετών στην Ελλάδα (το “Χαρτοφυλάκιο Ανακτηθέντων Ακινήτων”), με συνολική λογιστική αξία ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ (πριν από προβλέψεις) και 56 εκατ. ευρώ αντιστοίχως, με ημερομηνία αναφοράς την 30.9.2018.

Όπως σημείωνε στην ίδια ανακοίνωση, το τίμημα της συναλλαγής για το Χαρτοφυλάκιο Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ανέρχεται σε 337,1 εκατ. ευρώ, ήτοι 33,6% περίπου επί της συνολικής λογιστικής αξίας, ενώ το τίμημα για το Χαρτοφυλάκιο Ανακτηθέντων Ακινήτων ανέρχεται σε 51 εκατ. ευρώ.

Επίσης, με βάση την ανακοίνωση της 29ης Νοεμβρίου, η ολοκλήρωση της συναλλαγής που αφορά το Χαρτοφυλάκιο Ανακτηθέντων Ακινήτων η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.



πηγη: bankwars.gr


Για το πακέτο Jupiter δείτε και εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates