.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ-ΜΥΚΟΝΟΣ: H JUANITA, Η DOLORES , Ο ANTONIO & O CARLOS ΗΤΑΝ...ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ !!!

ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑΝ "ΛΑΒΡΑΚΙ"
Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά.




Μια νέα επιχείρηση των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, με την κωδική ονομασία «Villa Juanita Dolores», έφερε στην επιφάνεια τη φοροδιαφυγή που συντελείται σε νησιά και παραθαλάσσια θέρετρα με ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών.

Εφοριακοί υποδύθηκαν τους Ισπανούς τουρίστες στη Μύκονο κι έπιασαν... λαβράκι, ενώ συνάδελφοί τους χρειάστηκαν τη συνδρομή της Αστυνομίας για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο σε δημοφιλές μπαρ του νησιού, στο οποίο είχε μπει ήδη μία φορά «λουκέτο» φέτος το καλοκαίρι για φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της «Villa Juanita Dolores», ομάδα τεσσάρων εφοριακών ανέθεσαν σε μεσιτικό στη Μύκονο την αναζήτηση πολυτελούς καταλύματος για την ολιγοήμερη διαμονή. Εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι Ισπανοί τουρίστες.

Στις 2 Αυγούστου αφίχθησαν χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Εκεί πολυτελές όχημα τους παρέλαβε και τους οδήγησε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία στη Φτελιά, όπου εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου.

Το αντίτιμο που ζητήθηκε για 6 διανυκτερεύσεις ανερχόταν σε 25.000 ευρώ. Τότε οι εφοριακοί ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, καθότι η βίλα παρακολουθούνταν στενά και οι ελεγκτές γνώριζαν ότι το ακίνητο ήταν μισθωμένο το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, η μεσίτρια συνεργάστηκε με τους ελεγκτές, δηλώνοντας ότι είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή, που εκμεταλλεύεται το ακίνητο από τον ιδιοκτήτη, 19.200 ευρώ για 8 ημέρες διαμονής.

Ομως, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία.

Και στο μπαρ

Στο μεταξύ, τη μη έκδοση 9 αποδείξεων συνολικού ποσού 752 ευρώ διαπίστωσε κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, ελέγχοντας δημοφιλές μπαρ στη Μύκονο. Η επιχείρηση ήταν υπότροπη και πριν από έναν μήνα είχε ανασταλεί η λειτουργία της για 48 ώρες, οπότε αυτή τη φορά το «λουκέτο» θα είχε τετραήμερη ισχύ.

Τη στιγμή όμως που οι ελεγκτές συνέτασσαν το σχετικό σημείωμα διαπιστώσεων περικυκλώθηκαν από το προσωπικό ασφαλείας του μπαρ, που δεν τους επέτρεψε να το επιδώσουν και τους ανάγκασε να αποχωρήσουν. Τότε, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι διέταξαν την άμεση συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Ετσι, το σημείωμα διαπιστώσεων και η απόφαση αναστολής λειτουργίας θυροκολλήθηκαν από κοινού από τους ελεγκτές και τους αστυνομικούς, ενώ το μπαρ θα κλείσει σήμερα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates