.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AEGEAN: "ΜΟΝΙΜΕΣ" ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ & ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!




Πληθώρα καταγγελιών για σημαντικές καθυστερήσεις στις πτήσεις της Aegean Airlines καταγράφονται στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Στέλεχος εταιρείας handling που δραστηριοποιείται στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανέφερε στο iefimerida ότι «το πρόβλημα παρατηρείται από τον Ιούλιο, όμως έχει κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι, κατά την ίδια πηγή, περίπου 7 στις 10 πτήσεις της Aegean Airlines παρουσιάζουν καθυστερήσεις -δίχως να ακυρώνονται- προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου και στη ροή των δρομολογίων. Οι περισσότερες καθυστερήσεις είναι της τάξης των 45 έως 60 λεπτών, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις πιο μακράς ταλαιπωρίας.

Πέρα από το «Ελ. Βενιζέλος» -που σύμφωνα με το EuroControl είναι το τρίτο στη λίστα με τις περισσότερες καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη- πολύ σοβαρά προβλήματα καθυστερήσεων καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Οι εξηγήσεις της Aegan Airlines για το «κομφούζιο»

Η υψηλή συχνότητα καθυστερήσεων σε πτήσεις της Aegean Airlines καθώς και τα παράπονα που υποβάλλονται ανάγκασε την εταιρεία να εκδώσει, προ ημερών, ανακοίνωση προς το επιβατικό κοινό.

Η Aegean Airlines υποστηρίζει αρχικά ότι ένα από τα διαχρονικά της χαρακτηριστικά «είναι η συνέπεια στις ώρες αναχώρησης των πτήσεων μας. Ωστόσο, το διάστημα των τελευταίων δυο μηνών αποτελεί εξαίρεση, καθώς οι καθυστερήσεις είναι συχνές και μερικές φορές με σημαντική διάρκεια. Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη να απολογηθούμε γιατί η εμπιστοσύνη σας αξίζει κάτι πολύ καλύτερο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Aegean Airlines, πάντως, σημειώνει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, κυρίως, στον περιορισμό της χωρητικότητας της εναέριας κυκλοφορίας «που κατά τη διάρκεια της ημέρας σταδιακά εντείνεται, δημιουργώντας αλυσιδωτές καθυστερήσεις που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές πτήσεις».

Δυσαρέσκεια για τις υψηλές τιμές της Aegean Airlines

Τη στιγμή που τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις των πτήσεων της Aegean συνεχίζονται, στην περιφέρεια της Ελλάδας, και κυρίως στα νησιά, εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια από το επιβατικό κοινό για τις τιμές των εισιτηρίων της εταιρείας.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το SkyRodos, σύμφωνα τα οποία οι τιμές για μετ’ επιστροφής πτήσεις από Ρόδο σε Αθήνα ξεπερνούν -ανάλογα με την ημέρα- ακόμη και τα 500 ή τα 600 ευρώ!





Απουσία σταθερών δρομολογίων από ανταγωνιστικές εταιρείες, μια αναζήτηση για εισιτήρια τον Αύγουστο φανερώνει τις εξαιρετικά υψηλές τιμές του «εθνικού» αερομεταφορέα. Συγκεκριμένα, μετ’ επιστροφής πτήση Ρόδος – Αθήνα – Ρόδος φτάνει τα 522, 31 ευρώ, ενώ άλλη, παρόμοια, πτήση (δείτε την εικόνα) εκτοξεύεται στα 675,48 ευρώ. Κάτοικοι και φορείς των νησιών ζητούν από τους βουλευτές να κινητοποιηθούν για να επέλθει η κανονικότητα στις αερομεταφορές, ιδίως τους θερινούς μήνες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates