.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
6.000.000 Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία, μόλις 150.000 μέχρι στιγμής στην Ελλάδα !!!



Μακρινό όνειρο αποτελεί πλέον η προσέλκυση Ρώσων τουριστών. Το "στοίχημα” για τους ελληνικούς προορισμούς δείχνει να έχει προ πολλού χαθεί, τόσο στο κομμάτι των αφίξεων, όσο και των εσόδων, παρά τις θετικές προοπτικές που εμφάνιζε η ρωσική αγορά μετά το 2012. Στον αντίποδα, η Τουρκία αναμένει νέο ρεκόρ στον αριθμό επισκεπτών από τη Ρωσία.

Είναι ενδεικτικά τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο. Στο εξάμηνο, τα έσοδα από τη Ρωσία σημείωναν μείωση κατά 7,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, φθάνοντας μόλις τα 96 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου άγγιξε τις 153 χιλιάδες. Τον Ιούνιο η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 14,1% και διαμορφώθηκε στις 85 χιλιάδες ταξιδιώτες και οι εισπράξεις έπεσαν κατά 7,8%, στα 59 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, η γειτονική χώρα προσδοκά πως οι Ρώσοι επισκέπτες φέτος θα φτάσουν τα έξι εκατομμύρια. Το 2018 επισκέφτηκαν την Τουρκία 5,7 εκατομμύρια Ρώσοι, καταγράφοντας αύξηση κατά 21% σε σχέση με το 2017. Τη φετινή σεζόν αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη άνοδος, ενώ ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2019 η αύξηση ήταν της τάξεως του 36%. Τα τουρκικά θέρετρα εξελίσσονται μάλιστα στον πιο δημοφιλή προορισμό για διακοπές για Ρώσους που επιλέγουν τον οργανωμένο τουρισμό και προτιμούν τα τουριστικά πακέτα, όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα η Ένωση τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates