.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

"ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ" ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!




Οι φοροελαφρύνσεις έχουν πάρει το αρχικό οκ από τους δανειστές


Το τοπίο για το τελικό πακέτο μειώσεων φόρων το 2020 θα αποκρυσταλλωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, μετά την έλευση των θεσμών στις 23 του μήνα στην Αθήνα.

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πώς θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 2019, τι δημοσιονομικά περιθώρια θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς για το 2020 και κυρίως τι θα γίνει στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Κατά πληροφορίες, οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που επιθυμεί η κυβέρνηση έχουν τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών. Έτσι, το 2020 τα κέρδη των επιχειρήσεων του 2019 θα φορολογηθούν με συντελεστή 24%, με παράλληλη μείωση του φόρου μερισμάτων από το 10% στο 5%. Οι ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις κοστολογούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 500 εκατ. ευρώ.

Η μείωση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων είναι σε αυτή τη φάση το μοναδικό «συμφωνημένο» μέτρο μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, με το αφορολόγητο, τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας φυσικών προσώπων στο 9% με παράλληλη μείωση του ανώτατου συντελεστή τουλάχιστον στο 40% (από 45%), τη σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, όπως και την περαιτέρω μείωση στον ΕΝΦΙΑ, να τελούν υπό επεξεργασία.

Να σημειωθεί πως οι θεσμοί επί ελληνικού εδάφους θα αξιολογήσουν το σε ποιο βαθμό οι νέες παρεμβάσεις απειλούν την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου (ΜΔΣ) σε διαρθρωτικούς όρους το 2020 και εάν η συνολική πολιτική της Ελλάδος είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates