.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΘΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ Ή ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙ
Ταυτόχρονα υποχρεώνουν χιλιάδες επιχειρήσεις να δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό(που θα μπαίνουν όλα τα έσοδα), χωρίς να είναι ακατάσχετος, αποτελώντας ουσιαστικά παγίδα "εύκολων" κατασχέσεων για όσους είναι οφειλέτες. Και μετά απορούν γιατί διογκώνεται η φοροδιαφυγή...



Υπόσχεση για ακατάσχετο λογαριασμό με συναλλαγές μέσω των POS δίνει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης

Τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τους εμπόρους και επαγγελματίες, ως υπόσχεση, επανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, δίνοντας ελπίδες στον εμπορικό κόσμο. 

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι εξετάζεται η δυνατότητα ύπαρξής ακατάσχετου λογαριασμού στην περίπτωση ηλεκτρονικών συναλλαγών με τη χρήση POS, καθώς και τη δυνατότητα ύπαρξης ενός συστήματος κλιμακωτού ακατάσχετου λογαριασμού. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης, θεωρεί ότι με το σύστημα αυτό οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, οι οποίοι λόγω χρεών που έχουν προς το Δημόσιο είναι δεσμευμένοι ακόμα και για μελλοντικά υπόλοιπα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα ο ακατάσχετος λογαριασμός στην πράξη λειτουργεί μόνο γα όσους υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών για διάστημα 10 μηνών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

Πάντως το αρμόδιο υπουργείο Οικονομιών κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τον ακατάσχετο λογαριασμό ενώ ο εμπορικός κόσμος τρέφει κάποιες μικρές ελπίδες εφαρμογής του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού λόγω και του γεγονότος ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός της κυβέρνησης με την ευκαιρία συμμετοχής του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ, παρουσίασε το έργο του υπουργείου.
Αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσα από το Ψηφιακό Βήμα και το Ψηφιακό Άλμα.

Στην πρώτη κατηγορία έχουν υποβληθεί 3.202 αιτήσεις για χρηματοδότηση από 5.000 έως 50.000 ευρώ με τον προϋπολογισμό του έργου να φθάνει τα 50 εκατ ευρώ. 

Στη δεύτερη κατηγορία τα επενδυτικά σχέδια αρχίζουν από 55.000 και φθάνουν σε 400.000 ευρώ 

Η αξία του προγράμματος ανέρχεται σε 50 εκατ ευρώ. 

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 370 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα.
Το υπουργείο θέτει σε εφαρμογή εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 τις δομές στήριξης των ΜμΕ.

Ο στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών σε 2000 επιχειρήσεις ανά έτος για δια ζώσης επικοινωνία και διαχείριση ενώ αναμένεται να εξυπηρετηθούν μέσω των ηλεκτρονικών εργαλείων, της πλατφόρμας αυτοδιάγνωσις. 

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 θεσμοθετείται πολιτική με στόχο την παροχή λειτουργικών δαπανών με τη μορφή μισθολογικού κόστους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές. 

Η δράση θα παρέχει ενίσχυση μέσω Demininis, ενίσχυση ανά ΜμΕ έως 200.000 ευρώ σε 2 ή 3 χρόνια ώστε οι πληρωμές να πραγματοποιηθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις για δαπάνες των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2018. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει θέσει ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας με τις εξαγωγές ως ποσοστό του ΑΕΠ να εμφανίσουν συμμετοχή στα επίπεδα του 50% μέχρι το 2025. 

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης κάνει αναφορά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Από 1.1.2019 μειώνονται ο φόρος εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα κατά μία μονάδα ανά έτος μέχρι το 2022 από το 29% θα διαμορφωθεί στο 25%.
Από 1.1.2021 μειώνονται οι συντελεστές ΦΠΑ με μείωση κατά δύο μονάδων με αποτέλεσμα ο συντελεστής 24% να υποχωρήσει στο 22% και κατά μία μονάδα για τον συντελεστή του 13% να μειωθεί στο 12%. 

Τέλος να σημειωθεί ότι από τα τέλη Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση χρεών έως 300.000 ευρώ προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates