.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 900€ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ !!!

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Είχε σταματήσει να πληρώνει κοινόχρηστα διότι όπως είχε αποφανθεί και η Πολεοδομία η οικία της ήταν αποδεδειγμένα επικίνδυνη από κατασκευαστικά λάθη και πολεοδομικές παραβάσεις των κατασκευαστών-διαχειριστών της πολυκατοικίας !!!



Απίστευτο! Εχασε το σπίτι της για χρέος 900 € στα κοινόχρηστα


Μοιάζει κυριολεκτικά τρελό κι όμως έχασε το μοναδικό της σπίτι για χρέη κοινοχρήστων ύψους λίγο πάνω από 900 ευρώ, τα οποία με προσαυξήσεις, τόκους και δικαστικά έξοδα είχαν φτάσει στο ποσό των 1.860 ευρώ.

Ο λόγος για τη συνταξιούχο καθηγήτρια ξένων γλωσσών Βίκυ Παπαθανασίου, η οποία τώρα ψάχνει νέα στέγη, καθώς πρέπει άμεσα να μετακομίσει από το διαμέρισμα που απέκτησε το 1987 και στο οποίο ζούσε μέχρι σήμερα μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Ο πλειστηριασμός του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στην Ακράτα, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά από συμβολαιογράφο του Αργοστολίου αντί 29.500 ευρώ και κατακυρώθηκε από τράπεζα. Είχε προηγηθεί μία σειρά άλλων, άγονων πλειστηριασμών ήδη από το 2015. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε όμως η κυρία Παπαθανασίου με το διαμέρισμα ξεκινούν περισσότερο από μία δεκαετία πριν.

Την υπόθεση είχε παρουσιάσει η «δημοκρατία» και το 2015, όταν επέκειτο ο πρώτος πλειστηριασμός. Παραμένει, όμως, συγκλονιστική, αφενός γιατί η συνταξιούχος έχασε πλέον το διαμέρισμά της, αφετέρου γιατί αποδεικνύει τη συντριπτική καταστροφή που μπορεί να υποστεί ένας πολίτης αν μπλέξει στις δαιδαλώδεις κρατικές δομές.




Οπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, η συνταξιούχος είχε σταματήσει να πληρώνει κοινόχρηστα, τόσο επειδή είχε εγείρει αντιρρήσεις για τον τρόπο διαχείρισής τους όσο και επειδή το διαμέρισμά της αντιμετώπιζε σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, που έκαναν τη διαμονή της σε αυτό επικίνδυνη για την υγεία της. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως οι διαχειριστές της πολυκατοικίας ήταν και οι κατασκευαστές της, που, όπως φαίνεται, είχαν κάνει τραγικά κατασκευαστικά λάθη και πολεοδομικές παραβάσεις.

Η Πολεοδομία

Το 2011, μάλιστα, είχε εκδοθεί και Εκθεση Επικινδύνου για το διαμέρισμα, καθώς το τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Αιγιαλείας είχε διαπιστώσει, μεταξύ άλλων, τέτοιας έκτασης υγρασία, που μπορούσε να αποβεί καταστρεπτική τόσο «για την ηλεκτρική εγκατάσταση όσο για τη στατική και δομική επάρκεια του διαμερίσματος».

Η υπόθεση είχε φτάσει και στο σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έπειτα από καταγγελίες της κυρίας Παπαθανασίου. Η έκθεση που συνέταξε η προϊσταμένη επιθεωρήτρια Πάτρας Ευτυχία Βιετζάκη τον Φεβρουάριο του 2018 προκαλεί πραγματικά θυμό για τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις των δημόσιων υπηρεσιών που καταγράφει. Διαπιστώνει, για παράδειγμα, πως το Τμήμα Πολεοδομίας του δήμου όχι μόνο... «παρέλειψε να ελέγξει αν ο υπόχρεος προέβη στα μέτρα προς αντιμετώπιση του κινδύνου», αλλά παρέλειψε και να διαβιβάσει την έκθεση στις αρμόδιες Αρχές, δηλαδή στην Εισαγγελία και στο αστυνομικό τμήμα, για πέντε ολόκληρα χρόνια!

Και καθώς τα χρόνια περνούσαν, η κυρία Παπαθανασίου ζούσε, από τη μια, επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία της και, από την άλλη, πολυετείς δικαστικούς αγώνες προκειμένου να ακουστούν τα προβλήματά της. Τελικά, όμως, δεν κατάφερε να σώσει το σπίτι της.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates