.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ 10-15% ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ !!!



Μικρότερο κατά 10% με 15% θα είναι το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους. 

«Η κάθε τράπεζα σύντομα θα διαθέτει δίκτυο 150 -200 καταστημάτων, τα οποία μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της πελατείας τους», λέει χαρακτηριστικά στο mononews.gr υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος και συμπληρώνει:

Τις επόμενες μέρες πέφτει και το τελευταίο προπύργιο που απαιτούσε φυσική παρουσία του πελάτη στο κατάστημα καθώς θα μπορεί να ανοίγει μέσω διαδικτύου τραπεζικό λογαριασμό.

Με την κρίση του Covid- 19, οι ελληνικές τράπεζες έγιναν digital καθώς οι περισσότερες τραπεζικές εργασίες γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Και έτσι έρχεται πιο κοντά η συρρίκνωση του δικτύου. Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται πως οι συζητήσεις για το κλείσιμο καταστημάτων έχουν ξεκινήσει και το τραπεζικό δικτυο θα αριθμεί 10% λιγότερα καταστήματα μέχρι το τέλος του 2020.

Ο περιορισμός του δικτύου καταστημάτων δεν είναι κάτι καινούριο. Περιλαμβάνεται στα επιχειρησιακά σχέδια των τραπεζών, με την διαφορά ότι θα πραγματοποιείτο μέχρι το 2022. Οι τράπεζες διαθέτουν σήμερα ένα δίκτυο που αριθμεί περί τα 1.700 καταστήματα, με τον αριθμό τους να μειώνεται τουλάχιστον κατά 170 μέσα στο έτος.

Οι συναλλαγές, σε ποσοστό πάνω από 60% σήμερα γίνονται ηλεκτρονικά. Και πολύ σύντομα οι πελάτες των τραπεζών θα μπορούν να ανοίγουν λογαριασμό από τον υπολογιστή τους. Πέφτει δηλαδή και το τελευταίο προπύργιο που απαιτούσε φυσική παρουσία στο κατάστημα, λέει γνωστός τραπεζίτης και συνεχίζει:

Ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος μας έχει στείλει σχέδιο διαβούλευσης, για το πώς οι πολίτες θα μπορούν να ανοίγουν λογαριασμό από απόσταση και με απόλυτη ασφάλεια.

Το άνοιγμα θα γίνεται με την καταχώρηση των στοιχείων και εγγράφων στην πλατφόρμα του .gov, ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες για την ασφάλεια των συναλλαγών.

«Πρόκειται για τεράστιο βήμα που σηματοδοτεί ακριβώς ότι οι ελληνικές τράπεζες περνούν πλέον στη νέα ψηφιακή εποχή», υπογραμμίζει ο τραπεζίτης.

Στο ερώτημα τώρα αν θα αποχωρήσουν και εργαζόμενοι με το κλείσιμο των καταστημάτων, οι τραπεζίτες απαντούν πως στόχος είναι η μετεκπαίδευση του προσωπικού ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν την πελατεία σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Και ταυτόχρονα ανοίγει η συζήτηση για το πώς θα είναι το νέο τραπεζικό κατάστημα. Σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη τα νέα τραπεζικά καταστήματα θα είναι μικρότερα και συμβουλευτικού χαρακτήρα, καθώς οι πωλήσεις προϊόντων θα γίνονται ψηφιακά.

Ήδη μέσω e- banking οι πελάτες μπορούν να ανανεώσουν την προθεσμιακή τους κατάθεση, να εκδώσουν κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική), να αγοράσει ασφαλιστικά προϊόντα, ενώ πολύ σύντομα θα χορηγούνται και ψηφιακά δάνεια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates