.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Δ.ΑΛΒΑΝΟΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!





«Δεν είναι ποινικό αδίκημα να χρωστάς σε τράπεζα»


Χρήσιμες πληροφορίες για δανειολήπτες έδωσε ο διακεκριμένος δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, από τον αέρα του Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι»

Ο κ. Αλβανός επεσήμανε ότι ο δανειολήπτης δεν έχει δικαστικό επιμελητή για να επιδώσει εξώδικο να αμφισβητήσει την οφειλή του, ούτε μπορεί να κάνει αγωγή λόγω του lockdown, το αντισυμβαλλόμενο μέρος όμως, (η τράπεζα), μπορεί να ασκήσει κάποια από τα δικαιώματα του.

«Δεν μπορεί όλη η χώρα να είναι στο γύψο και να μην μπορεί να κάνει τίποτα και από την άλλη πλευρά το άλλο αντισυμβαλλόμενο μέρος να ασκεί κάποια από τα δικαιώματα του και μάλιστα το πιο ουσιώδες, αφού ο πιο σημαντικός μοχλός πίεσης των τραπεζών είναι το ακίνητο», σημείωσε.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι «στην ουσία δεν υπάρχει», οι θεσμοί πιέζουν να μην επεκταθεί από την 1η Απριλίου και μετά.

«Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι επιχειρηματικό ρίσκο έχουν και οι τράπεζες. Όταν κάποιος έβγαζε 1000 ευρώ το μήνα και τον κυνηγούσαν να του δώσουν 5-6 πιστωτικές κάρτες, το ότι 5-10 χρονιά μετά δεν μπορεί να τις πληρώσει, φταίει σαφέστατα και ο δανειολήπτης που τις πήρε αλλά φταίει και η τράπεζα που του τις έχει πουλήσει. Με βάση το κοινοτικό δίκαιο υπάρχει η αρχή του υπεύθυνου δανεισμού. Αν η τράπεζα δεν σε ελέγξει πριν σου δώσει δάνειο, κανονικά απαλλάσσεσαι τόκων».

Ο κ. Αλβανός τόνισε ότι όσοι προχωρούν σε ρύθμιση καταναλωτικού δανείου ή πιστωτικής κάρτας με κούρεμα, θα πρέπει να προσέχουν, ότι με τη ρύθμιση που υπογράφουν δημιουργούν νέα σύμβαση και ένα χρέος το οποίο κανονικά δεν μπορεί να εισπραχθεί και με τη δική τους υπογραφή δίνουν την δυνατότητα στην τράπεζα να το εισπράξει.

Ο κ. Αλβανός υπογράμμισε ότι δεν είναι ποινικό αδίκημα να χρωστάει κανείς στην τράπεζα όπως ισχύει για την εφορία. «Υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες και όλες οι συγχωνεύσεις οι πωλήσεις και οι τιτλοποιήσεις και οι μεταβιβάσεις κόκκινων δανείων έχουν δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες στον δανειολήπτη να κάνει κουρέματα», σημείωσε.

Επιπλέον ο κ. Αλβανός προχώρησε και σε μια καταγγελία που αφορά στην επίδοση διαταγής πληρωμής από δικαστικό επιμελητή, εν μέσω lockdown, στις 8 Απριλίου, μετά από εντολή που είχε δώσει συστημική τράπεζα. Μάλιστα όπως τόνισε ο συγκεκριμένος δικαστικός επιμελητής έχει κληθεί σε απολογία.


Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αλβανού στον Flash 99.4




ΠΗΓΗ
politik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates