.

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΚΑΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΣ: ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ+ FUNDS ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ...ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ
Ετοιμάζουν πλιάτσικο και δεν διστάζουν να παίξουν με την υγεία δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών επιμελητών και εν προκειμένω, των υπαλλήλων των υποθηκοφυλακείων !!! Όλοι αναλώσιμοι για να κάνουν τις μπίζνες τους !!!


Θέση παίρνει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων, πρώην Αμίσθων - νυν Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων αναφορικά με την επικείμενη επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων στις 28 Απριλίου 2020.

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Τα Υποθηκοφυλακεία παρέμειναν κλειστά με κρατική εντολή από 20/3/2020 στο πλαίσιο των γενικότερων αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του Κορονοϊού και τον περιορισμό της Πανδημίας.

Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης (22/4/2020) τα υποθηκοφυλακεία (Άμισθα και Έμμισθα) θα επαναλειτουργήσουν στις 28/4/2020.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το σχέδιο επαναλειτουργίας που αφορά στην ασφάλεια (υγειονομική) των συναλλαγών.

Εν μέσω Πανδημίας μεταφέρουμε απλά την αγωνία και μόνο εκάστου συναδέλφου και συναδέλφισσας και ειδικά στα Άμισθα Υποθηκοφυλακεία - πολλοί εκ των οποίων είναι απλήρωτοι και περιμένουν υπομονετικά στην «ουρά» για να εισπράξουν το περίφημο 800άρι (όχι με δική τους ευθύνη αλλά γιατί κανείς από τους υπεύθυνους δεν σκέφτηκε, ότι θα δημιουργηθεί τραγέλαφος στην ΕΡΓΑΝΗ όταν αλλάζουν οι «εργοδότες» και διορίζονται νέοι αναπληρωτές στα Υποθηκοφυλακεία την 1/4/2020 ενώ οι υπάλληλοι είναι σε αναστολή σύμβασης) - έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Πλήρης απουσία σχεδιασμού για την επαναφορά της λειτουργίας των γραφείων εν μέσω Πανδημίας και το συνωστισμό που θα επέλθει, λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτών που επισκέπτονται καθημερινά τα γραφεία και των εγγράφων που έχουν συσσωρευτεί λόγω της αναστολής. (πχ. Ραντεβού όπως στις Εφορίες, προτεραιότητες στην κατάθεση πράξεων, εκκαθάριση εκκρεμοτήτων κλπ)

2. Κανένα σχέδιο και ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια και υγιεινή στον χώρο των υποθηκοφυλακείων για το προσωπικό και τους συναλλασσομένους. Οι συναλλαγές κατά βάση γίνονται με μετρητά και επιταγές και δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης POS. (επίσης θα πρέπει να υπάρχουν στα γραφεία αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, να υλοποιηθούν προστατευτικά (υαλοπίνακες), να γίνει ορισμός τμ ανά υπάλληλο και συναλλασσόμενο, και τέλος τι γίνεται με τις ουρές και το συνωστισμό στις εισόδους των γραφείων κλπ) Διαβάσαμε στην Διαύγεια απόφαση του Υπουργού της Δικαιοσύνης για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας – σεκιούριτι σε μόλις 13 Υποθηκοφυλακεία, και ερωτάμε με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή (ή πρόκειται για ρουσφέτι σε 10 συγκεκριμένους Άμισθους Υποθηκοφύλακες κατόπιν του υπομνήματος τους με αρ. πρωτοκόλλου 204/15-4-2020) και εν τέλει το λογικό είναι να υπάρχει παροχή υπηρεσιών ασφάλειας – σεκιούριτι σε όλα τα Υποθηκοφυλακεία.

3. Τέλος και για όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα, ειδικά για τα Άμισθα υποθηκοφυλακεία δεν θα δεχτούμε - με πρόσχημα τον Κορονοϊό - εκπτώσεις των εργασιακών δικαιωμάτων μας (εκ περιτροπής εργασία και μειωμένα ωράρια που έχουν απορριφθεί για τον κλάδο μας, ήδη από το 2012 με γνωμοδοτήσεις του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και με την 2573/2015 απόφαση του ΣΤΕ*).

Και φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει λειτουργία με μειωμένο προσωπικό στα γραφεία γιατί σε συνδυασμό με τις απουσίες συναδέλφων με Άδειες Ειδικού σκοπού, αυτό θα συνεπάγεται μειωμένη και μακρόσυρτη χρονικά εξυπηρέτηση όλου του φόρτου των εγγράφων που έχουν συσσωρευτεί τις 40 ημέρες της αναστολής λειτουργίας και δημιουργία εντάσεων στις συναλλαγές με τους πολίτες.

Επιμένουμε και θα επιμείνουμε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία αναφορικά με τα έσοδα Α’ τριμήνου 2018 – 2019 – 2020 για να αποδειχθεί ότι ακόμα με 2 ½ μήνες λειτουργίας των Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων όχι μόνο δεν υφίσταται μείωση εσόδων αλλά αύξηση εσόδων στο επίμαχο διάστημα και όπως προαναφέραμε στην αρχή του παρόντος δεν έχει νόημα η ένταξη των Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Τελειώνοντας. Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε ημέρες από την επίμονη και επίπονα καταθλιπτική εκπομπή του μαζικού τηλεοπτικού μηνύματος για αποφυγή σχεδόν όλων των μετακινήσεων και την (σχεδόν) καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας του Πάσχα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ειλικρινά η επαναφορά της λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων να μην συνδέετε με εξωθεσμικές πιέσεις (Τραπεζών και funds) γιατί θα είναι τραγικό για τους πολίτες το τσουνάμι των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών να συμπέσει με την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ας αναλογιστούν επιτέλους όσοι τα εισηγούνται και τα υλοποιούν, ότι θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για οτιδήποτε επισυμβεί και κυρίως για την υγειονομική ασφάλεια ΟΛΟΥ του προσωπικού ΟΛΩΝ των Υποθηκοφυλακείων της χώρας».

Δείτε την Ανακοίνωση εδώ


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates