.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ !!!



Τι γράφει το kyroslawoffices.gr:
ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Μια ακόμη θετική απόφαση στην πλειάδα των θετικών αποφάσεων που έχουμε εκδώσει.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 292/2020 απόφασή του εδέχθη την προσφυγή που ασκήθηκε από πρώην υπάλληλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούσε να μη ληφθούν υπ’ όψιν για την εκκαθάριση φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης τα ποσά που αντιστοιχούν στις αποδόσεις του επενδυτικού λογαριασμού λόγω του κλεισίματος αυτού.

Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι πανηγυρικά δικαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση για αυτή την υπόθεση, αλλά και η επιμονή μας παρά τη «φορομπηχτική» στάση του Υπουργείου, ότι τα ποσά που αντιστοιχούν στις αποδόσεις του επενδυτικού λογαριασμού δεν αποτελούν εισοδήματα, αλλά ποσά που δεν φορολογούνται με κανένα τρόπο.

Έτσι, διαμορφώνεται θετική νομολογία και από τα δικαστήρια των Αθηνών, εκτός από αυτά της επαρχίας που έχουν ήδη δικαιώσει πρώην υπαλλήλους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Έχει ήδη, λοιπόν, ανοιχτεί ο δρόμος για τη δικαίωση και των υπολοίπων προσφευγόντων που έχουν προσφύγει είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates